Terhesség

Ritka eset: négyes ikrekkel várandós az anya – két egypetéjű ikerpárral

Már önmagában a négyes ikres terhesség is ritka, de ráadásul egy fiatal kismama két egypetéjű ikerpárt vár egyszerre, ami még ritkább.
2024. Január 23.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Az ausztráliai Kempsey-ben élő 23 éves Ebony Apps és párja, a 21 éves Jayden rendkívül ritka négyes ikreket várnak.

Miután sajnos két korábbi vetélése is volt, Ebony nagyon izgatott volt, amikor megtudta, hogy babát vár. Amikor október 26-án a második vizsgálatra ment, az orvos meglepte őt és párját a hírrel, hogy ikreket várnak. A második ultrahang vizsgálatkor pedig már azt mondták nekik, hogy négyes ikreket várnak – két egypetéjű ikerpárt.

„Az orvosunk azt mondta, hogy a négyes terhességek esélye nagyjából egy a 700 ezerhez, és még ritkább, hogy két egypetéjű ikerpár legyen” – idézi a Daily Mail a kismamát. „Egy ápoló azt mondta, hogy a 30 éves tapasztalata során soha nem találkozott ilyennel.”

A portál a CNN alapján azt írja, hogy egy a 70 millióhoz a valószínűsége annak, hogy egy négyes terhességben két egypetéjű ikerpár legyen.

Ebony elmondta, hogy majdnem elájult, amikor meghallották a hírt, párja pedig annyira sokkot kapott, hogy meg sem tudott szólalni. „Mindketten teljesen sokkos állapotba kerültünk, és nagyon aggódtunk, hogy hogyan fogunk gondoskodni és ellátni négy újszülöttet, de tudom, hogy sikerülni fog” – mondta el a kismama, aki azt is elárulta, hogy a kezdeti sokk leküzdése után a négyes várandóssága eddig zökkenőmentesen zajlott. Hozzátette, hogy nagyon jól érzi magát, de a szülés miatt nagyon izgul.

A négy babás várandósság miatt tervezett császármetszéssel fogja világra hozni a babákat.