Terhesség

Tippek az émelygés elkerülésére

Nem kell kötelezően elfogadni a tényét. Próbáld megtalálni azt a gyógymódot, ami hatékonyan enyhíti a fájdalmakat, és megszünteti a rosszullétet.
2013. Június 20.

A B6 vitamin segíthet

Ritka kivétel az olyan kismama, aki mindenféle émelygés nélkül vészeli át a kilenc hónapot. A többség végigszenvedi az első harmadot, de olyanok is akadnak bőven, akik az egész terhesség alatt küzdenek a rosszulléttel. Az enyhítő, terhesség alatt alkalmazható praktikák egyediek, hisz ami segít az egyik kismamának, az hatástalan a másiknak.

Kérd ki a szakemberek tanácsait, és keresd meg a “saját gyógymódodat”, amelynek megtalálásához a saját érzékszerveidre, igényeidre és reakcióidra hagyatkozhatsz.

Próbáld ki!

Reggeli hányinger esetén még felkelés előtt rágcsálj el néhány falatot semleges ízű kekszből (például korpovit, háztartási) vagy ropiból.

– Fogyassz napközben hűtött gyümölcsöket! Segíthet a savanyú alma, a mandarin, a szilva vagy a citrom. Kipróbálhatod a hideg gyümölcsjoghurtot is.

– Panasz esetén igyál hideg, savanyú limonádét vagy gyömbérteát.

– Hányás és kánikula esetén elengedhetetlen a bőséges folyadékpótlás. Ha panaszaid olyan erősek, hogy az ivás is gondot okoz, beválhat egy natúr vagy ízesített jégkocka szopogatása.

– Ne legyen lelkiismeret furdalásod a gyakorinak tűnő falatozások miatt! Sokkal könnyebb az emésztésnek, és egészségesebb is egyszerre keveset enni úgy, hogy napi akár hat-hét alkalomra osztod el az étkezéseket.

– Amennyire csak tudod, kerüld az erős szagokat gyakori szellőztetéssel, zárt edények használatával, teraszon étkezéssel, kellemes illóolajok (például mandarin) használatával!

– A vitaminok közül a B6-vitamin émelygésenyhítő hatású.

Kapcsolódó cikkek: