Terhesség

Egy új ultrahangvizsgálat során kezükbe is vehetik születendő gyereküket az anyukák

Így még emlékezetesebb lehet a babamozi!
2022. Október 29.
Egy új ultrahangvizsgálat során az anyukák kezükbe is vehetik a születendő babájukat
Egy új ultrahangvizsgálat során az anyukák kezükbe is vehetik a születendő babájukat

Egy brazil ultrahangspecialista, Dr. Giancarlo B. Sanchez nemcsak ritkán látott precizitásával nyűgözi le azokat a babaváró szülőket, akik ultrahangra jelentkeznek hozzá, hanem azzal az élménnyel is, hogy a pocakban növekvő gyermekük tökéletes mását 3D-ben is kinyomtatja és a kezükbe is adja.

A babamozi önmagában is szívmelengető, hiszen lehetővé teszi, hogy bekukucskáljunk a kicsihez, és azon túl, hogy szemügyre vegyük, mekkorát nőtt a legutóbbi „találkozás” óta, láthatjuk, hogy mivel foglalatoskodik épp, milyen grimaszokat vág, és megindulhatnak az arra vonatkozó találgatások is, hogy kire fog majd hasonlítani.

A brazil orvos, aki saját TikTok-csatornáján rendszeresen mutat csodás ultrahangfelvételeket, naponta tapasztalja, hogy a szülők hajlamosak az aggódásra, ha két ultrahangvizsgálat között túl sok idő telik el. A nála elérhető 3D, 4D, 5D és úgynevezett HD Live vizsgálatok lehetővé teszik, hogy az anyukák és az apukák élethű képet kapjanak a babáról, sőt igény szerint a kezükbe is vehetik egy lélegzetelállító technológiai újításnak köszönhetően.

„A vizsgálatok a terhesség bármely időpontjában elvégezhetők, de a legjobb a 26. és 29. hét közé időzíteni, mert ilyenkor a baba arcán már elegendő mennyiségű zsírszövet található ahhoz, hogy a vonásai szépen kivehetők legyenek” – írja az általa alkalmazott módszerről Dr. Giancarlo B. Sanchez, aki hozzátette azt is, hogy az anyukáknak nincs semmilyen extra teendőjük az ultrahang előtt, arra viszont érdemes odafigyelniük, hogy kellő folyadékot fogyasszanak, mert a magzatvíz mennyisége befolyásolhatja a képek tisztaságát.

@scimagem

32 semanas ❤️#scimagem #gestação #gestante @Cetrus

♬ som original – paginadoFernandinho

Az egyre pontosabbá váló ultrahangfelvételek nagy segítséget nyújtanak az orvosoknak abban, hogy időben felismerjék az esetleges fejlődési rendellenességeket, hiszen lehetővé teszik, hogy a magzat belső szerveit is megvizsgálják. Emellett a szülők körében nagy népszerűségnek örvendő babamozi is emlékezetesebbé válhat, hiszen olyan képek készülhetnek a pocakban növekvő babáról, mint az ásítás, a nyelvnyújtogatás vagy az első mosolyok egyike.

(Fotó: Getty Images)