Terhesség

Mi a különbség a 4D és az 5D ultrahang között?

Nincs olyan kismama, aki ne várná a nagy találkozást a babájával. Az ultrahangfelvételeknek köszönhetően szerencsére erre már a terhesség 9 hónapja alatt is lehetőségünk nyílik.
2016. Május 13.

A modern technológiáknak hála már születése előtt megleshetjük, hogy néz ki, hogyan mozog vagy épp milyen békésen alszik a kisbabánk.

4D vagy 5D?

Ha megteheted, ne hagyd ki a babamozit, mert hatalmas élmény. Sokat hallani manapság az 5D ultrahangról, ami az eddig ismert legmodernebb technológia arra, hogy megpillantsd a benned növekvő magzatot. Miben más ez, mint a 4D? A 4D ultrahang alapjában véve a 3D képalkotás továbbfejlesztése: az idő dimenziójával kibővítve mozgó képeket láthatunk a babáról, ami úgy hat, mint egy videó felvétel.

Ne hagyd ki a babamozit!

Az 5D ultrahang még finomabb és ugyanakkor gyorsabb képalkotásra képes, mint a 4D ultrahang. Sokkal élethűbb az elénk táruló látvány, ami a realisztikusabb színvilágnak és a valósághű árnyékolásnak köszönhető. Ha az 5D ultrahangot választod, 3D kijelzőn, 3D szemüvegben láthatod a kisbabádat. A 4D ultrahangfelvételekhez képest az 5D felvételeken sokkal valósághűbb képet láthatsz a babádról.

Az alábbi videón láthatod a különbséget:

Mikor menj mozizni?

Tudjuk, hogy minél hamarabb szeretnéd már látni a kis pocaklakót, de ne siess! A terhesség első két trimeszterében még nem olyan látványos a felvétel, mert még nem alakultak ki pl. a baba arcvonásai annyira, hogy olyan élethű legyen, hogy érdemes legyen 4 vagy 5 dimenzióban meglesni őt. A harmadik trimeszterben viszont semmiképp se hagyjátok ki ezt a lehetőséget! Felejthetetlen élmény lesz, (nem árt, ha viszel magaddal zsebkendőt is)!

Ezek is hasznosak lesznek :