Terhesség

Ennyibe kerül egy 5D-s babamozi

A babamozinak köszönhetően a szülők bepillanthatnak a babához a pocakba, így már a születése előtt ”találkozhatnak” vele. Mit érdemes tudni a legújabbnak számító 5D-s babamoziról, és mennyibe kerül?
2022. November 07.
5D ultrahang
Mi az 5D babamozi, és menynibe kerül?

Mi az 5D-s babamozi?

Az elmúlt években nagy divat lett a 3D-s képalkotás, illetve 4D-s és az 5D-s babamozi, melyeknek köszönhetően már a terhesség alatt meg tudjátok nézni, hogy néz ki a babátok. A 3D-s képalkotáshoz képest a 4D technológia az időt emelte be ”negyedik dimenzióként” a felvételekbe, így már azt is meg lehet figyelni, hogy a baba hogy mozog a pocakban.

Ehhez képest az 5D-s babamozi pedig még élethűbb élményt ígér – ennél a technológiánál egy 3D-s kép lejátszására alkalmas eszközön, speciális szemüveggel térhatású felvételen lehet megnézni a kisbabát. Ez az úgynevezett fotorealisztikus képalkotásnak köszönhető, ami egy valósághűbb színezésű, árnyékolású, részletgazdagabb technológia.

A babamozit általában szonográfus szakember végzi, és fontos megjegyezni, hogy ez nem egyenlő a diagnosztikai, genetikai vizsgálatokkal! Ahogy a neve is mutatja, ez egy ”mozi”, a szülők örömére készült felvétel, nem egy vizsgálat.

Mennyibe kerül az 5D-s babamozi?

Utánanéztünk több – fővárosi és más nagyvárosokban található – rendelő oldalán, hogy milyen áron lehet átlagosan babamozizni. Az árakat tekintve általánosságában 17-25 ezer forint körüli összegért vehető igénybe a szolgáltatást, de ez rendelőnként eltérő, van ahol ennél drágább, és van, ahol olcsóbb – ezért mindig érdeklődjetek az adott helyen a pontos összegről.

Az időpontot illetően a babamozival javasolt megvárni a második trimeszter, de általában ideális időként a 24-32. hetet javasolják.

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu