Trend

Így dekoráljátok közösen a gyerekszobát

Hamarosan megérkezik a család új tagja? A várakozás időszakában dekoráljátok ki a babaszobát a pároddal - ehhez adunk most néhány inspirációs ötletet!
2022. Szeptember 21.
babaszoba fali dekoráció
Csodaszép gyerekszoba dekorációt készíthettek együtt.

Geometriai falfestmény

A kisbabák látását remekül fejlesztik a kontrasztos színek, minták. A fehér falra készíthettek valamilyen geometriai falfestést, amit tud majd nézegetni a pici. Használjatok fekete-fehér-szürke árnyalatokat, kiegészítve pirossal, kékkel vagy sárgával, illetve kontrasztos színeket. Ehhez szükségetek lesz a választott festékekre, ecsetekre és maszkoló szalagra. Érdemes a mintát előre megtervezni, akár ceruzával felrajzolni. Kismamaként inkább a tervezés, a ragasztószalaggal való sablonozás feladatokban vegyél részt aktívabban, a festést bízd a párodra, hogy ne kelljen a pocaklakóval a festékgőzt szagolnod.

Csodaszép fali dekoráció lehet egy hegyekkel tarkított táj is, amit szintén maszkoló szalaggal tudtok sablonozni, majd ki kell dekorálnotok a hegyeket.

Színes falmatrica

Még a festésnél is egyszerűbb a dolgotok, ha egy szép fali matricát választotok a kisbaba szobájába. Ennek csak a megfelelő helyet kell megtalálnotok, és felragasztanotok az egyes elemeket. Rengeteg színt és mintát lehet beszerezni, az egyszerű, színes pöttyös, csillagos, szivecskés változatokól kezdve, az állatosokon át, a különböző mintákig, tájakig.

Számok és betűk

A babaszobába remek dekoráció lehet az ábécéből és számokból készített fali dísz. Ez készülhet kivágott betűkből, girlandként készült képeslapokból, de akár falmatricaként, festéssel is felkerülhet. Szintén nagyon szép, ha egy nagy, vagy sok kisebb bekeretezett képként kerül ki a falra.

Virágos/pompomos/fonallal díszített kezdőbetű

Már tudjátok, hogy mi lesz a kicsi neve? Akár a kiságy felett a falon, de a babaszoba ajtaján is remekül fog mutatni a nevének kezdőbetűje, szépen kidekorált változatban. Ehhez szükségetek lesz egy vastag kartonra, amiből szike segítségével vágjátok ki az előre rajzolt betűt, nagy méretben. Ezt ragasztópisztoly segítségével tudjátok kidekorálni, ha apró művirágokat vagy leveleket, fonalból készült pompomokat ragasztgattok rá, de fonallal körbe tekerve vagy akár kifestve is nagyon szép lesz. Miután kész, beleragaszthatjátok egy képkeretbe, az üveglapja nélkül, vagy készülhet mögé fából is egy hátlap.

Felhasznált források: thebump.com, thespruce.com

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu