Trend

Gyors, de különleges frizura ötlet a kislányodnak: átbújtatott ”fonás”

Valójában nem is fonással készül ez a frizura, de nagyon hasonló lesz az eredmény.
2023. Szeptember 25.
anya lányát fésüli
(Kép forrása: Getty Images)

Egyszerű fonás-alternatíva lehet a következő frizura, amihez csupán néhány hajgumira lesz szükség, ugyanis kisebb, egymáson átbújtatott copfokból készül. Végeredményben nagyon hasonlít a holland fonás, másik nevén a fordított parketta/francia fonás kinézetéhez, de annál egyszerűbben elkészíthető.

Használhatsz színes hajgumikat, ha a kislányod azt szeretné, hogy ezek láthatóak legyenek a frizurájában, de a hajszínnel megegyező vagy átlátszó, vékonyabbakat is, ha inkább elrejtenéd ezeket, hogy még inkább fonatszerűnek hasson a kész hajviselet.

Első lépésként készíts elő a lányod haját azzal, hogy kifésülöd. Ezután a hajat kisebb szekciókra kell osztani, kisebb copfokra, amiket középen, egy vonalban egymás alatt kötsz meg, a fejtető és a fül közötti rész közepén az alsót, és a tarkónál az utolsót.

Ezután a legfelső copfot szedd ketté középen, majd egy-egy tincset lógass le az alatta lévő copf oldalain, azt a copfot pedig ideiglenesen tűzd előre. A lelógó két tincset egy hajgumival rögzítsd a másik tincs alatt, mintha át lenne rajta bújtatva. Az alábbi videóban ezt a technikát jól láthatod nagyjából fél perctől:

 

Ezután engedd le az addig eltűzött tincset, válaszd ketté azt, a két tincset lógasd le az alatta lévő copf két oldalán, és tűzd fel ideiglenesen az alatta lévőt. Majd a két tincsből köss alatta egy copfot. Ismételd ezt végig, az összes copfnál. A hajtincseket egy kicsit húzkodd meg kézzel minden copfozás után.

Amikor elértél a tarkóig, dönthetsz úgy, hogy itt a végén a hajhosszból kötsz egy záró copfot, vagy a maradék hajhosszt további copfokra bontod, és tovább bújtatod ezeket egymásba, hogy egy végig fonott hatású frizurát kapj.

Az alábbi videóban egy édesanya egy kicsit egyszerűsített technikát mutat arra az esetre, ha végig vinnéd a hajhosszon a frizurát: