Trend

Így készül a halszálka fonás

A halszálka fonás elsőre bonyolultnak tűnhet, de valójában nagyon egyszerű elkészíteni. Segítünk elsajátítani, hogy a kislányod haját is be tudd majd fonni ezzel a technikával.
2023. Szeptember 15.
halszálka fonás
(Kép forrása: Getty Images)

A halszálka fonás egyrészt nagyon praktikus, mert stabil, így mozgáshoz, sportoláshoz is remek választás. Emellett pedig nagyon szép és különleges frizura, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre tűnik.

Előkészítésként csak fésüld át a kislányod haját, majd oszd két egyenlő részre. Ennél a fonásnál ugyanis nem három tinccsel kell dolgoznunk, mint sok gyakori fonástípusnál.

Ezután a bal oldali részről, kívülről vegyél fel egy vékony tincset, majd ezt a nagyobb bal oldali rész felett hozd át a jobb oldalra, és tedd a jobb oldali tincs alá, fogd ehhez a hajkupachoz. Ezt követően a jobb oldalról válassz le egy vékony tincset kívülről, majd azt vidd át a bal oldalra, és tedd a nagyobb hajkupac alá, fogd hozzá. Figyelj arra, hogy a keresztezett tincsek szorosabbak legyenek, de ne túl szorosak.

Felváltva vegyél mindig egy vékony tincset az egyik oldalról, majd vidd át a másikhoz, ezután pedig a túloldalról is ismételd meg. Addig folytasd, amíg végig fonod a hajat – egy kisebb részt hagyj meg, ahol hajgumival rögzíteni tudod a fonatot.

Alább mutatunk néhány videót, ami segít elsajátítani a technikát.

Egy egyszerű, lépésről-lépésre videó:

 

Ebben az angol nyelvű videóban pedig a copfba kötött hajból készül a fonat:

A halszálka fonatot készítheted úgy is, hogy a fejtetőtől a tarkóig egy parketta, más néven francia fonatot készítesz, majd innen váltasz halszálkára.