Trend

Öt szép virág az erkélyre, teraszra

Színes virágok, amikkel megszépítheted az erkélyt és a teraszt.
2024. Július 02.

Öt szép virág az erkélyre, teraszra

(Kép forrása: Getty Images)A muskátli valószínűleg a legnépszerűbb balkonvirág, de nagyon szépen mutat mellette egy-két másik virágfajta is.

Petúnia

Jó választás lehet a petúnia az erkélyre, ami szereti a napfényt – viszont arra érdemes figyelni, hogy ne legyen egész nap a tűző napon. Változatos színekben kapható, így a muskátlival harmonizálót is tudsz választani, ha abból már van a balkonládában. Függőkosárban vagy balkonládában is tarthatod ezt a virágot. Öntözd naponta és mindig távolítsd el az elszáradt részeket és az elnyílt virágokat, hogy újakat hozzon.

Verbéna

A verbénának nagyon sok fajtája létezik és számos színben, lilában, rózsaszínben, kékben, fehérben kapható ez a virágos növény. Szintén szereti a napfényt ez a növény is. Ültesd jó vízelvezetésű földbe a balkonládába, mert rendszeres öntözést igényel, de fontos, hogy ne legyen túlöntözve és ne álljon a víz a gyökereinél.

Levendula

A fűszernövények, gyógynövények közül nagyon mutatós a teraszon vagy az erkélyen is a levendula, amit ültethetsz balkonládába is, de nagyobb cserépbe vagy dézsába ültetve csodaszép színével és különleges illatával igazi mediterrán hangulatot tudsz vele varázsolni. Szereti a napfényt, és jól tűri a szárazságot. Jó vízelvezetésű talajba ütesd, és elegendő ritkábban is öntözni. Plusz pont a levendula mellett, hogy szúnyogriasztó tulajdonságokat is társítanak hozzá.

Nebáncsvirág

Ha árnyékos, félárnyékos erkélyetek vagy teraszotok van, akkor ideális választás a nebáncsvirág, amit sokan pistikeként is ismernek. Ez a virág is nagyon szép, élénk színekben kapható, és balkonládába is ültethető. Elegendő a számára egy kevés délutáni napfény, és jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát, és szereti, ha a földje mindig nedves.

Begónia

Szintén a félárnyékos, árnyékos erkélyek és teraszok dísze lehet a begónia, amely különleges leveleivel és színpompás virágaival igazán látványos növény. A virágzáshoz egy kevés fényre szükség van, ezért érdemes a helyét úgy megválasztani. Szintén jó vízelvezetésű talajba érdemes ültetni és nedvesen, de nem vizesen tartani a földjét. A virágzáshoz mindig szedd le az elnyílt virágokat és az elszáradt leveleket. Függő kosarakban is nagyon mutatós tud lenni, de kerülhet balkonládába is.

(Források: gardening.org, bhg.com)