Hagyjuk el étrendünkből a cukrot (a mézet, édesítőszert szintén)! Ami anélkül ehetetlen, azt felejtsük el, helyette fogyasszunk mást, ami természetes édes ízeket biztosít. Ilyen valamennyi érett gyümölcs és a zabpehely.
Ne feledkezzünk el azokról az ételekről, italokról sem, amelyek jelentős mennyiségű cukrot tartalmaznak: üdítőitalok, cukros gyümölcslevek, müzliszelet, bolti gyümölcsjoghurtok, pudingok, édességek, cukorkák. Helyette hagyatkozzunk természetes szomjúságérzetünkre, és igyunk vizet, ásványvizet, gyümölcsteát friss narancs- vagy citromlével ízesítve.
Szokjunk le a maradékok kényszeres elfogyasztásáról és a tányérok telepakolásáról. Tálaljuk a szokásos mennyiség felét, étkezzünk komótosan, lassan, és mielőtt újra vennénk, gondoljuk végig, nem csak a szemünk kívánja-e.
Naponta hét-nyolc alkalommal étkezzünk, mindig keveset, ne várjuk meg, amíg farkaséhesek leszünk. Szoptatás közben készítsünk oda egészséges csipegetnivalókat: darabolt idénygyümölcs, mandula, dió, mogyoró, kesudió, sajt, ropikenyér (élesztő nélkül, teljes kiőrlésű gabonából sütött ropogós, vékony kenyérféle).
Legalább napi két alkalommal nyers gyümölccsel vagy salátával lakjunk jól.
A zsíros húsok, felvágottak fogyasztását szüneteltessük, helyette vékonyan szeletelt, fóliában, olajjal bekenve kisütött húst készítsünk változatos fűszerezéssel.
Forrás: Kismama magazin