Gyerek

9 ok, ami miatt örülök, hogy ikreim születtek

Nem egyszerű ikrek, pláne többszörös ikrek szüleinek lenni – és akkor még finoman fogalmaztunk. Viszont van egy csomó pozitívuma is!
2022. November 04.
hármas ikrek
Fotó: Getty

Egy gyermek születése nagy utazás, de egynél több érkezése egyszerre az már a hihetetlen kategória… íme, kilenc ok, amiért igazán csodálatos ikrek, hármas- és akár többes ikrek szülőjének lenni a Twintrust.org szerint.

1. A kötelék

A pillantás, amivel egymásra néznek, a gesztusok, amiket mindketten értenek, az általuk használt nyelv, amit senki nem tud megfejteni… Úgy ismerik egymást, ahogy senki más nem ismerhetné őket. Ez a különleges kötelék születésüktől fogva tart majd egész életükön át.

2. Dupla, tripla, négyszeres… öröm

Annak ellenére, hogy az ikrek, hármas… és további ikrek nem jelentik a leggazdaságosabb életformát sem pénzben, sem energiában, az biztos, hogy többszörös ölelést, szeretetet, nevetést kapsz majd. Csupa olyasmit, ami megéri a kemény munkát és a költségeket.

3. Sosem lesznek egyedül

Együtt töltik első napjukat az óvodában, támogatják egymást, amikor elkezdik a sulit. Képesek lesznek új barátokat szerezni, de legalább egy mindig ott lesz a közelükben.

4. A figyelem

Ki ne szeretné néha hírességnek érezni magát? Többes szülőnek lenni sok figyelmet is jelent – az emberek többsége őszintén lelkesedik, amikor ikreket lát az utcán sétálni. Ez időnként fárasztó és bosszantó is lehet, különösen, ha gyorsan akarsz elintézni néhány ügyet (gyorsan… ikreknél… nincs ilyen, igaz?), de ha az emberek sztárként akarnak bánni veled, hagyd!

5. Szuperhőssé válsz

– Nem tudom, hogy csinálod! Ezt a kifejezést minden ikres hallotta már. A barátok, a család és az idegenek csodálják ezeket az apákat és anyákat, még akkor is, ha ők nehezen tartják nyitva a szemüket, vagy épp nem zuhanyoztak már vagy két napja… Szuperanyák, és szuperapák, ha csak sikerül túlélniük a napot. Ez azért sokszor erőt ad.

6. Látni, ahogy a különféle személyiségek együtt fejlődnek

Egyszerre több gyereket nevelsz, pontosan ugyanúgy, mégis megvan a maguk egyedi személyisége. Különleges dolog látni, ahogy saját egyedi karakterükkel rendelkező kisemberekké nőnek, miközben együtt fejlődnek.

7. Minden hasonlóságuk és különbségük felfedezése

Az ikertestvérek mindig sok hasonlóságot mutatnak, de fontos észrevenni a köztük lévő különbségeket is. Lehet, hogy ránézésre azonosak, de az is lehet, hogy még csak nem is hasonlítanak. Mindannyian ugyanúgy viselkedhetnek, de lehetnek teljesen ellentétesek is. Lenyűgöző látni ezeket az érdekes részleteket.

8. Végtelen szórakozás

Néha úgy érezheted, hogy egy saját kis sitcomod van. Az ikergyerekek nagyszerű szórakozást kínálnak, és még akkor is megnevettetnek, ha nagyon fáradt vagy – ami gyakran előfordul, lássuk be.

9. A különleges klub, amelynek tagja leszel

Nagy a közösségi érzés az ikres anyák között. Vannak dolgok, amelyeket csak ők értenek, és csodálatosan támogatják egymást számos Facebook-csoportban. Sosem maradsz egyedül a gondjaiddal!