Baba

12 dolog, amit csak az újdonsült szülők érthetnek

Alváshiánnyal küzdesz? Néha már úgy érzed, a saját nevedet sem tudod? Akkor te is az újdonsült szülők táborába tartozol! Itt van 12 olyan dolog, amit csak azok értenek, akiknek nemrég született meg a kisbabájuk.
2016. Május 23.

Sokszor nehéz egy kisbabával az élet, mert olyan kihívások elé állítják az újdonsült szülőket, amiket korábban el sem tudtál volna képzelni. Mik ezek? Olvasd el az alábbi 12 pontot, és nevess egy nagyot!

1. “Na várjunk csak! Most tényleg hazaenged bennünket ezzel a babával? Egyedül?” – Ugye te is majdnem megkérdezted ezt a kórházban a csecsemős nővértől, amikor utadra bocsátott a babával?

2. Soha nem gondoltad volna, hogy egyszer még könyörögni fogsz az anyósodnak, hogy látogasson meg? Hát, most ennek is eljött az ideje… naná, hiszen segíteni tud, mert ő legalább ért a babákhoz.

3. Éjszaka hányszor ellenőrzöd, hogy lélegzik-e a babád? Fogadjunk, hogy legalább 327 alkalommal – és persze mindezt egy óra alatt.

4. A baba szopni akar, elő is kapod a bal cicid. Aztán elkezdesz agyalni: vagy pont abból evett legutóbb? Akkor jöjjön a jobb! Vagy mégis inkább a bal? Nem, most a jobb jön! – Állandó probléma a szoptatós anyukák körében. Mondunk egy jó megoldást: mindig rakj egy hajgumit szoptatás után arra a csuklódra, amelyik oldalról legutóbb szopizott a baba, így mindig tudni fogod, melyik cicit ürítsd ki legközelebb.

5. Csak az újdonsült szülők tudhatják, hogy a baba első mosolyánál nincs ütősebb drog az egész világon. Téged is a mennyekbe repít a pici mosolya?

6. Az alvást választod a szex helyett – hidd el, nem vagy ezzel egyedül.

Csak az anyukák tudják, milyen…

7. Zuhanyzás közben állva elaludni – igen, erre is csak egy anyuka képes.

8. Három percenként azon agyalni, hogy valamit rosszul csinálsz.

9. Órákon keresztül bámulni az édesdeden alvó kisbabádat.

10. Végre egyedül elmenni a zöldségeshez, amíg a párod vigyáz a gyermeketekre – neked már ez is hatalmas kikapcsolódást és feltöltődést jelent. Gondoltad volna, hogy egyszer szórakozásnak fogod érezni a kötelező bevásárlást?

11. Mindent hátrahagyva hazarohanni a zöldségestől, mert annyira hiányzik a babád.

12. Emlékszel még, mikor kezdted el apának hívni a párodat? És ő téged anyának? Pedig van keresztnevetek is, de valahogy az már nem olyan. Hiszen újdonsült szülők vagytok.

A cikk forrása itt.

Ezeket is olvasd el:

Anyának lenni jó!

Jó szülő akarsz lenni? Ez a titka!

Amit Tökéletesanyu sose tenne

Öt kispapa tévhit