Baba

A 16 legmeglepőbb dolog, amikor anya leszel

Az anyaság tele van meglepetésekkel. Különösen, akkor, ha nemrég váltál anyává.
2020. November 15.
A 16 legmeglepőbb dolog, amikor anya leszel (fotó: Getty Images)

A legtöbb nőnek különféle elvárásai vannak az anyasággal kapcsolatban, mielőtt gyermeke születne. Milyen anya lesz, hogy fogja érezni magát, milyen lesz a baba, stb. De az elképzelés és a valóság valószínűleg távol állnak egymástól. Az első hetekben sokat megtudhatunk önmagunkról és a szülői létről.

A whattoexpect.com cikke anyákat kérdezett arról, hogy melyek azok a dolgok, amiket megtanultak magukról, a babáikról és hogy miként változott az anyaságról alkotott véleményük.

1. Nem leszel olyan könnyen zavarba hozható

Súlyos szociális szorongásom van, de amikor a fiam éhes, akkor nem számít. Megszoptatom, ha kell egy boltban, étteremben, templomban. Nem érdekel.

– emmariee –

2. Nem fogod bánni, hogy pelenkáznod kell

Nem hittem volna, hogy ennyire nem fog érdekelni, hogy hányszor kell pelenkát cserélnem vagy, hogy milyen gyakran eszik egy baba.

– faerielan-

3. Nem fogsz állandóan otthon ülni

Noha az első néhány alkalom nehéz volt, de mostanra egyértelmű, hogy a kisfiam szeret velem jönni és felfedezni a világot.

– mags724-

4. Rajongani fogsz érte

Nem számítottam arra, hogy beindulnak az anyai ösztöneim. Őszintén szólva soha nem voltam az, aki rajong egy csecsemőért. De a fiammal más a helyzet. Mindent szeretek benne és azt érzem, ez olyan természetesen jön.

– emmariee –

5. A baba ölelésénél nincs is jobb

Fogalmam sem volt arról, hogy milyen nagyszerű érzés, ahogy a babáddal összebújtok. Egész nap a mellkasomon tarthatom és ettől boldog vagyok.

– emmariee –

6. Továbbra is ugyanaz az ember maradsz

Azt hittem, varázsütésre valaki mássá fogok válni, és ez megrémített. De nem. Még mindig ugyanaz vagyok, csak lett egy imádni való kisbabám, akit jobban szeretek, mint amennyire azt lehetségesnek gondoltam.

– MollyJackx –

7. Hangosan alszanak

Nem hittem el, hogy egy újszülött mekkora zajt csap, amikor alszik. A kislányom hangosabban horkolt, mint a nagyapám.

– Cristina74 –

8. Hogy mennyire védelmező leszel

Nem tudtam, hogy ennyire védeni akarom majd. Utálom, ha rajtam és a férjemen kívül bárki más tartja. Csak nézem őket ilyenkor, mint egy sólyom.

– emmariee-

9. Hogy ennyit kakil

Nem számítottam rá, hogy egy kisbaba ennyiszer kakil. Szopik és kakil. Egész nap. Minden egyes nap.

– emmariee –

10. Megváltozik az életed: jobb lesz

Annyira féltem, milyen lesz az életem, ha a fiam megszületik, és valójában kissé lehangolt voltam, ha az előttem álló változásokra gondoltam. Most, hogy itt van, elmondhatatlanul jobb az életem.

– hillarya92 –

11. Hogy időbe telhet mire megszületik a szerelem

Meglepődtem, hogy a megszületésekor nem éreztem azt a varázslatos, szerelmetes érzést a lányom iránt. Három hétbe telt, de ma először fogtam fel, hogy csak csodálom és szeretettel bámulom őt.

– Jlamillar-

12. Hogy a késő esti sírás nem is számít annyira

Meglepődtem azon, hogy egész éjjel ébren vagyunk, de valahányszor ránézek, örülök, hogy látom. Meglep, hogy a sírásai, sikításai mennyire nem zavarnak. Soha nem gondolok arra, mennyire kellemetlen vagy fárasztó is ez. Csak arra gondolok, hogy milyen jó és erős a tüdeje, és mennyire szeretem a kis hangját.

– bashleyb –

13. Hogy a zuhanyzás új értelmet nyer

Egy 30 perces zuhanyzás felér egy gyógyfürdő élménnyel

-Edkin75-

14. Az anyai ösztönök nem olyanok, amikre gondolsz

Mást gondoltam arról, hogy mi is az anyai ösztön. Azt hittem, jön magától. De azt fedeztem fel, hogy ez nem feltétlenül van így. Hihetetlenül gyorsan megtanulod, hogy mi működik és mi nem.

-ihillarya92 –

15. A baba neme nem számít

Sárga voltam az irigységtől, annyira szerettem volna egy kislányt. Most, hogy megszületett a fiam, nem is tudnám máshogy elképzelni. Imádom az ölelését és azt, hogy milyen erős a kötelék közte és az apukája között. Ez boldoggá tesz.

-emmariee –

16. A szoptatás nem csak fizikai értelemben nehéz

Meglepett, hogy érzelmileg milyen nehéz és megerőltető a szoptatás. Mindenki azt mondja, hogy nehéz, és én ezt fizikai értelemben gondoltam, nem érzelmileg. Hosszú órákat töltesz magányosan, egyedül.

-kaz86c –