Baba

A 6-9 hónapos baba fejlődése – Gyakorlatok, amivel segítheted

Fejleszd játékosan a kisbabád mozgását! Az alábbi egyszerű és szórakoztató gyakorlatok segítik a 6-9 hónapos babák fizikai fejlődését.
2017. Január 18.

Sok időt töltsetek el a padlón

A parents.com olyan hasznos tanácsokat gyűjtött össze, melyek játékosan segítik a 6-9 hónapos babák fejlődését. Próbáljátok ki a gyakorlatokat ti is!

Játékra fel! (vagyis inkább le)

Ülj le a baba mellé a földre, játsszatok és beszélj hozzá sokat! Mondj el neki mindent a játékokról, a színükről, formájukról, arról, hogy melyik mire való. Gurítsd oda a labdát neki, majd mutasd meg, ő hogy tudja visszagurítani neked.

Legyél a mászókája!

Feküdj le a földre és engedd, hogy a babád rád másszon, vagy keresztül másszon rajtad. Legyél a támasza, beléd kapaszkodva lehet, megpróbál majd fel is állni.

Tornázzatok együtt!

Próbáljátok ki a baba-mama jógát. Elmehettek egy helyi klubba is baba-mama tornára, de a neten is számtalan gyakorlatot találsz, amit otthon is kipróbálhattok.

Eljött a formabedobók ideje

Persze még sokáig segítségre lesz szüksége, hogy rájöjjön, melyik formát melyik nyílásba kell dobni, de itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a remek fejlesztő játékot. Akár saját kezűleg is készíthetsz formabedobó játékot: vágj egy kör alakú lyukat egy kiürült nedves törlőkendős doboz tetejére, majd engedd, hogy beledobálja az üdítős palackok kupakját. Ha végzett, nyissátok fel a dobozt és kezdjétek elölről. 

Tegyél elé játékokat a földre!

Ha már tud mászni a babád, tegyél elé a földre játékokat, amikért el kell másznia. 

Engedd, hogy zajongjon!

Adj neki egyszerű eszközöket, fazekat, serpenyőt, fakanalat vagy bébihangszereket, amelyekkel zajonghat! Minden kisbaba imádja, ha fakanállal csapkodhatja a konyhai eszközöket. Szeretnek zajt kelteni, közben pedig megtanulják az ok-okozati összefüggéseket is.

Ezek is hasznosak lesznek: