Baba

A párnás test véd a külvilágtól?

Hiába szeretnénk csinosak lenni, zsírpárnáink nélkül védtelennek érezhetjük magunkat. Lehet, hogy ezért nem jön össze a fogyás?
2013. Január 08.

Egyszer találkoztam egy rég látott barátnőmmel. Elsodort minket az élet több száz kilométer távolságra. Hatalmas volt az örömünk, mikor megláttuk egymást. Még nagyobb a csodálkozás részemről, amikor végigfuttattam tekintetem a mindig dundi (és mindig párkapcsolatra vágyó) Móni sudár alakján. Éppen elkezdtem dicsérni, milyen jól néz ki, amikor a szavamba vágott. „Ezt inkább ne! Utálom. Utálom, hogy megnéznek az utcán. Utálom, hogy ha egy pasival beszélek, nem rám figyel, hanem a lábamat nézegeti. És már egynek sem hiszem el, hogy szimpatikus vagyok neki, hogy intelligensnek, szellemesnek tart. Legföljebb azt, hogy jó nőnek…”

Nem is tartott sokáig Móni karcsúsága. A legközelebbi találkozónkon már a régi, gömbölyű lány vigyorgott rám. És persze megtalálta azt a párját, aki nem a lábát figyelte, hanem az eszétől volt lenyűgözve. Tehát happy end! Bár, lehet, hogy jobb lett volna, ha egészségesen karcsú marad, és valahogy sikerül visszaszerezni az önbizalmát is!

Maradj távol!

Persze, ez nem mindenkinél ilyen egyszerű. Hiszen a legtöbb kilókkal harcoló gömbölyded nő és férfi nem tudja ilyen jól megfogalmazni, mire is kellenek neki ezek a plusz kilók. Nem ritka, hogy félünk valamitől, talán attól, hogy bántani fognak, vagy valaki túl közel szeretne kerülni hozzánk, esetleg mi magunk nem merünk kapcsolatot teremteni másokkal, mert már annyit csalódtunk. Ezek elkerülésére éppen jól jönnek a plusz kilók, párnácskák, így remek gátat tudunk építeni saját magunk és a külvilág közé.

A gömbölyűség felment az alól is hogy jó csajnak kelljen mutatkozni. Ha eleve csúnyának tartja magát valaki, jól jön még néhány kiló, hogy ne is kelljen erőlködni a jó megjelenésen. Ez a „nekem úgyis mindegy” állapot engedélyt ad a teljes feladáshoz.

Aki komoly szexuális problémákkal küzd, aki teljesen kerülni szeretné a szexet, az is jól el tud bújni párnás teste mögött. Hiszen kinek kell egy hájpacni?

Nem mindenki lelki sérült!

A kövérséget minden kultúrában másképp értékelik, sőt minden történelmi korban! Nem ritka, hogy egy nagyobb közösség számára a plusz kilók plusz tekintélyt jelentenek, vagy éppen a gazdagságot jelképezik. Máshol a termékenység bizonyítéka a gömbölyűség. Nem beszélve arról, hogy a csecsemők és kisgyerekek megítélésénél ma is a hurkácskák és a zsírpárnák vastagsága számít sokak szemében az egészség fokmérőjének.

És végül: vannak boldog, egészséges dundik is, akik örökölték a hízásra való hajlamosságot, vagy éppen a család táplálkozási kultúráját. Náluk nem lelki probléma, hanem a hagyomány biztosítja a plusz kilókat. Vidáman!