Baba

Az első karácsony a babával? – 3 hasznos tipp

A legkisebbek még csak azt érzékelik az ünnepekből, hogy valami nem a szokásos módon zajlik. Ez egészen addig nem baj, amíg mindennapossá nem válik a káosz a családban.
2011. December 09.

A baba első karácsonya

A baba számára az a legfontosabb, hogy amikor éhes, megkapja a megszokott ennivalóját, és időt tudj rá szánni, mégpedig majdnem úgy, ahogy megszoktátok. Ebbe a sok testközelség is beletartozik! A legtöbb baba megelégszik ennyivel. Persze ha szigorú napirendhez, csöndes szobában alváshoz szoktattad, ne csodálkozz, hogy most teljesen összezavarodik a változásoktól.

Íme néhány ötlet, hogy te se borulj ki, és a baba is a jó oldalát érezze annak, hogy ünnepelünk.

Készíts adventi naptárt magadnak: minden napra írj fel legfeljebb egy, ünnepekkel kapcsolatos feladatot és valami pihentetőt is. Például sétáljatok a hóesésben, ringatózz a babával a hintaszékben, burkolózzatok meleg takaróba, és hallgassatok zenét, vagy merüljetek együtt citromfűolajos meleg fürdőbe. Figyeld meg, mit élvez legjobban, és azzal próbáld megnyugtatni.

Ha vendégségbe mentek, akkor indultok haza, amikor szeretnétek. Ha ti fogadtok vendégeket, meg fogják érteni, hogy most a baba az első. Nyugodtan vonulj el, ha ez esik jól, de hordozókendőbe kötve a legtöbb pici élvezi a nyüzsgést. Nem minden baba szereti, ha számára ismeretlenek akarják kézbe venni, és rázendíthetnek, ha valaki hangosan lelkendezve közelít hozzájuk. Öleld magadhoz a picit, és hagyd, hogy eldugja az arcát. Kíváncsisága majd legyőzi félelmét, ha nem erőltetitek a közeledést.

Te ismered a legjobban a kisbabádat, valószínűleg pontosan érzékeled, hol húzódnak a határai. Próbáld tiszteletben tartani! Ha ő nyugodt, te is lazítani tudsz picit!

Hasonló cikkek karácsony témában: