Baba

Egyél azért, hogy jól aludj!

Nehezen alszol el? Van néhány étel, aminek a fogyasztásával sokkal könnyebben álomba szenderülhetsz.
2016. Október 07.

Szülőként a nap minden percében izgulunk és idegeskedünk a gyerek miatt. Egyrészt a biztonsága miatt izgulunk, nem történik-e végzetes baj, ha csak egy másodpercre eltűnik a szemünk elől? De azon is sok szülő stresszel, vajon jól neveli-e a gyerekét, nem babusgatja-e túl (ha lehet olyat egyáltalán), vagy épp fordítva: nem-e túl szigorú vele?

A mindennapi idegeskedés és feszültség viszont amennyire el tudja fárasztani az embert, kellemetlen mellékhatásként álmatlanságot is okozhat. Ha te sem alszol jól, íme néhány rendhagyó tipp: ezeket edd, hogy könnyebben jöjjön álom a szemedre!

Gabonapehely

Szerencsére a gabonapelyhek többségében olyan felaprított búzafajták, illetve B6-vitamin vannak, amelyek tulajdonképpen álomba ringatnak.

Hummusz

Ezt a krémes állagú ételt csicseriborsóból és tahiniből készítik, és szintén értékes B6-vitamin forrás. Hogyha éjszaka csemegéznél belőle, teljes kiőrlésű kenyeret vagy kekszet válassz hozzá.

Banán

Mivel a banán híres a magas magnézium- és káliumtartalmáról, amelyek ellazítják az izmokat, ezért sokan úgy tartják, hogy az elalvásban is segíthet.

Teljes kiőrlésű gabonák

A magnézium miatt a bulgur, az árpa és a teljes kiőrlésű gabonák is jók arra, hogyha nehezen alszol el.

Magvak

A napraforgótól a szezámmagig nagyjából bármit rágcsálhatsz, akár még lefekvés előtt is, hiszen kisebb mennyiségnél nem is lesz nehéz feldolgoznia a szervezetednek.

Kelkáposzta

Igazi szuperétel, amely nagy koncentrációban tartalmaz kalciumot, ami segít a hormonoknak is “megpihenni”.

Méz és joghurt

A langyos tej fogyasztását sokan ajánlják lefekvés előtt, de nekünk van ennél egy jobb tippünk. A joghurt és a méz is azon legjobb élelmiszerek közé tartoznak, amelyek ideálisak álmatlanság ellen. Legközelebb próbáld ki!

Mandula

A mandula, a mogyoró, a dió pont arra jók, hogyha az éjszaka közepén pár szemet megeszel belőlük, akkor kellemesen vissza tudjál aludni.

Sajt és sós keksz

Ez a kombináció tökéletes arra, hogy végre véget érjenek az esti forgolódások. Persze ne egyél belőle túl sokat, néhány falat is megteszi majd a hatását.

(via)

Kapcsolódó cikkeink álmatlanság témában: