Baba

Ferenc pápa aggódik, mert szívesebben tartanak kutyát a gyerekvállalásnál az emberek

Friss beszédében igazi darázsfészekbe nyúlt az egyházfő, amivel nagyon sokak lelkébe belegázolt.
2023. November 24.
Ferenc pápa

A napokban került sor Olaszországban egy nívós orvostalálkozóra, melynek résztvevői Ferenc pápával is találkozhattak. Az egyházfő előttük mondott beszédet, aminek igen nagy visszhangja lett Itáliában.

„Lehet, hogy nem kellene, mégis kimondom: ma szívesebben tartanak kutyát az emberek a gyerekvállalásnál. A gyerekorvosoknak egyre kevesebb tennivalójuk akad, míg az állatorvosokra egyre nagyobb az igény! Úgy gondolom, hogy ez nagyon nem jó irány…” – fejtegette Ferenc pápa.

Kijelentése természetesen nem maradt válasz nélkül, azonnal regált rá többek között Zaccaria Di Taranto, az Olasz Állatorvosszövetség vezetőségi tagja: „A társadalom jelentős átalakuláson ment át az elmúlt években, ami az emberek szükségleteit is megváltoztatta. A háziállatok nélkülözhetetlenné váltak azokban a meglehetősen személytelen nagyvárosokban, ahol a lakók tenni szeretnének az elmagányosodás ellen.”

Mint mondta, szinte minden családban található kutya vagy macska, és az egyedüllét ellen sok idős ember is a négylábú kedvenceket hívja segítségül, amiben szerinte semmi megvetendő nincs.

A kommentelők között is nagy vihart kavart az egyházfő: „Két gyerekem van, előttük 17 évig volt kutyám. Az első babám születése után 5 nappal halt meg az állatkám, így saját tapasztalatból tudom, hogy két teljesen más típusú szeretetről van szó. Nem a kutyákat és a kutyásokat kellene a pápának hibáztatnia a kialakult helyzetért, hanem a kormányunkat, ami semmilyen érdemi támogatást nem nyújt a családoknak” – fejtette ki véleményét egy hozzászóló.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via