Baba

Hogyan játszik a Bak jegyű gyerek?

Óvatos alkat lévén, látványos megoldások helyett minden téren szívesebben választja a fokról fokra haladás módszerét.
2011. Április 25.

Ha valamit el akar érni, nem sajnálja a fáradságot és hosszú távú kitartásra képes, miközben folyamatosan kontrollálja tevékenységét. Éppen ezért kedvelheti például az építőjátékokat, vagy a fejtörést igénylő logikai feladatokat.

A Bak jegyű gyerek szívesen épít egyedül is

Ha más éppen nem áll rendelkezésére, akár néhány kaviccsal, vagy használati tárggyal is eljátszik; mindeközben szívesen kísérletezget annak érdekében, hogy minél többet tudhasson meg a fizikai világ törvényszerűségeiről. Az ilyen témájú olvasmányokban, filmekben is sok örömét lelheti.

Gyakran egyedül is remekül elfoglalja magát. Az igazi “gyerekes” játékokban, a nagy, sivalkodós hancúrozásokban másoknál ritkábban vehet részt, ehelyett nemegyszer felnőttes komolysággal, megfigyelőként követheti az eseményeket.

Némi biztatást, önbizalom-erősítést igényelhet ahhoz, hogy aktívabban és felszabadultabban merjen részt venni az őt körülvevő közösségek életében. Ehhez kiváló alkalmat teremthetnek például a természetközeli programok, a hegymászások, barlang- és egyéb túrák, melyeken a kis Bak-szülött igencsak elemében érzi magát.

Ezek a cikkek jól jöhetnek:

Forrás: Kismama magazin