Baba

Kell a gyereknek “anyapótlék”?

Egy német tanulmány szerint az 1-2 éves gyerekek háromnegyede ragaszkodik a plüssállatához (vagy egyéb alvós tárgyához), a 3-6 éves korosztályban pedig csupán 5 százalékuknak nincs ilyenje.
2013. Október 24.

“Fricinek már akkor megvolt az első plüssállata és plüsstakarója, amikor még meg sem született. Nagy szerencse, hogy ezek finnyás ízlésének megfelelőnek bizonyultak és a cumival együtt majdnem két és fél évig képezték relaxációs segédeszköz-tárházának magját. Amikor leszokott a cumiról, azzal egy időben plüssállatok garmadával kezdte körülvenni magát. A kedvenc sünin kívül van két medvéje, két rénszarvasa, egy kacsája, egy kutyája és egy rózsaszín ruhás babája” – írja a rejtelmek blog szerzője a kisfiáról.

A kedvenc plüssállatok azonban nemcsak megnyugtató tárgyak, hanem barátok is egyben. “A süninek vannak vágyai, van saját ízlése és önálló akarata. Ezek gyanúsan egybecsengenek Fricikém preferenciáival, ezt onnan tudom, hogy Frici a süni magyar hangja.

Nem késlekedik tolmácsolni nekem, ha a süninek kiszáradt a torka és egy kis kakaó enyhülést hozna neki, de ha süni krémtúrót kíván, álmos, fázik, én arról is első kézből értesülök” – írja Evelin.

A te gyerekednek vannak olyan tárgyai, melyekhez nagyon ragaszkodik? Egy olyan plüssállat, mely nélkül nem tud aludni, vagy egy kedvenc takaró, melynek szorongatása ellazítja, megnyugtatja?

Ezek is érdekelhetnek:

  • Álomőrző mesefigurák a nyugodt éjszakákért
  • A gyerek jobban tudja, mikor kell lefeküdni?
  • Miért nem alszik már a kicsi?