Baba

Kidobták az étteremből, mert szoptatott

Négynapos babáját szoptatta egy édesanya egy étteremben, emiatt kiküldték.
2021. Október 05.

Anyák egy csoportja tiltakozást szervezett a washingtoni Anacortes étterem elé. Egy négynapos baba anyukája elmesélte, hogy kitessékelték a helyről amiatt, mert megszoptatta a babáját. Állítólag hozzátették: soha ne is jöjjön vissza.

Ruby Meeden és férje, Aaron azt tervezték, hogy találkoznak a családtagjaikkal egy vacsora keretében a washingtoni Anacortes étteremben, ahova újszülött fiukat, Rhettet is magukkal viszik. Épp csak beléptek volna, amikor Rhett jelezte, hogy éhes, így a nő keresett egy sarkot, ahol senkit nem zavarnak, míg várnak az asztalukra.

“Letakartam magunkat, és a fal felé fordítva ültünk” – mondta ez az édesanya a People.com-on megjelent cikkben.

Félórát vártak, mire a tulajdonos odajött hozzájuk, viszont Meedens szerint azonnal felszólította őket, hogy távozzanak. Nem értették, mi a gond, de csak annyi választ kaptak: “Vissza se gyertek!”

A szoptatás a nyilvános helyeken – beleértve az éttermeket is – törvényes az Egyesült Államokban. A washingtoni Breastfeeding Coalition szerint pedig “törvénytelen, ha valaki azt kéri, hogy egy anya hagyja abba a szoptatást, fedje le gyermekét vagy menjen el”.

Aaron felháborodott a történteken, és véleményét az étterem internetes oldalán sem rejtette véka alá, ahol a tulajdonos válaszolt is neki. Azt írta, az ő étterme nem szoptatásra való, arra vannak más helyek, menjenek oda. Nála ne viselkedjenek úgy, “mint az állatok”, más, visszafogottan viselkedő emberek előtt.

“Amiatt, hogy ott etettem meg a gyermekemet, az egész családomat kidobták” – panaszolta Ruby.

Miután Aaron megosztotta tapasztalatait a város Facebook -oldalán, körülbelül két tucat anyuka tartott a környéken tiltakozást az étterem előtt, és azt tervezte, hogy szembeszáll a tulajjal. Az étterem vezetője úgy döntött, hogy aznap csak elvitelre kínál ételeket, és korán bezárja a helyet.

“Így vagy úgy, de felelnie kell a tettéért, hiszen jogszerűtlen, ha egy nőt szoptatás miatt elküldenek” – mondta Megan Stevens, a tiltakozás egyik szervezője a KOMO News-nak.