Baba

Különleges ikreket szült egy nő, nagyon különbözik a méretük

A kis Reagan harmad akkora, mint az ikertestvére, Mila. A 29. hétre születtek.
2022. Augusztus 02.
Kép: Avril Morgan/Getty Images

Audrieanna Lambert 6 hetes terhesen tudta meg, hogy ikreket hord a szíve alatt. Ő és a férje is nagyon örültek neki, hogy két kisbabájuk lesz. Ám a boldogságba hamarosan aggodalom vegyült, ugyanis az orvosok közölték, hogy az egyik baba nagyon kicsi, így lehetséges, hogy őt el fogják veszíteni.

A 15. héten jó hírek érkeztek, a két baba mérete nagyjából egyforma volt, mindkettőjüké megfelelő, ám a 20. heti vizsgálat során kiderült, hogy Reagan újra sokkal kisebb a testvérénél, 18 százalékkal. A 24. hétre pedig már csak fele akkora volt, mint Mila. Ezen a ponton az orvosok már szinte teljesen lemondtak az életéről, és felkészítették a szülőket a legrosszabbra. Talán pont az orvosokat érte a legnagyobb meglepetés, amikor a 26. heti vizsgálat során kiderült, hogy Reagan szíve még mindig dobog, mondhatni, küzdött azért, hogy megszülessen.

A doktorok nem vártak tovább, és a következő héten már befektették a kismamát a kórházba megfigyelésre, aki a 29. héten, 2021. december 10-én sürgősségi császárral életet adott a koraszülött gyermekeinek. “Hallottam Mila kedves kis sírását, és feltartották az orvosok, így láttam, hogy jól van, de Reagantől csak nyöszörgést hallottam. Olyan volt, mint egy kismacska sírása, nagyon megijedtem” – emlékezett vissza az anyuka. A szülés után mindkét babát inkubátorba tették, Audrieanna pedig néhány órával később láthatta őket újra. “Tudtam, hogy Reagan kicsi lesz, de még annál is sokkal apróbb volt, mint képzeltem” – mondta.

A megpróbáltatások itt még mindig nem értek véget, amikor a babák  2 hetesek voltak, kiderült, hogy Reagan vérmérgezést kapott, át kellett őt szállítani egy másik kórházba. A szülők nagyon aggódtak, és az is megviselte őket, hogy az ikreket szét kellett választani. Milát végül 2022 januárjában, 45 napos kórházi kezelés után vihették haza, ami egyszerre volt csodálatos és Reagan hiánya miatt nagyon nehéz. A másik iker végül áprilisban térhetett haza. A két kicsi még mindig nagyon különbözik egymástól méretben, de mindketten jól vannak.

Itt nézheted meg a róluk készült képeket.