Baba

Játékos keresztnevek, amik visszafele olvasva ugyanúgy hangzanak

Ezeknél játékosabb keresztneveket keresve sem találnál!
2023. Február 07.
Nevető kislány

Amikor kicsi voltál, te is szeretted a Géza kék az ég-hez hasonló játékos mondatokat, amik visszafele olvasva is ugyanúgy hangzanak? Sokan esküsznek arra, hogy a magyar mellett nem sok másik nyelv büszkélkedhet ilyen alkotásokkal, ami ráadásul a keresztnevek között is megmutatja magát!

Elsőre lehet, hogy nem sok olyan név jut az eszedbe, amire igaz, hogy akkor is ugyanúgy hangzik, ha hátulról kezded olvasni, pedig több ilyen is létezik az anyakönyvezhető női és férfi nevek listájában! Akad köztük olyan, amit egész biztos, hogy gyakran hallasz jártadban-keltedben, de jó pár olyan is, ami igazi ritkaság.

Hidd el, sok boldog pillanatot szerezhetsz a gyerekednek, ha olyan nevet adsz neki, aminek az az egyik különlegessége, hogy visszafele olvasva is értelmes! Amikor írni tanulnak majd, biztosan egymás után többször is papírra vetik a nevüket, hogy megbizonyosodjanak erről a nem mindennapi adottságról!

Egy biztos: ezek a nevek igazán játékosak, és a jelentése mindegyiknek igazán klassz! Megtalálod közöttük a kedvencedet?

Ada lánynév
6 fotó megtekintése
Ada lánynév

Játékos keresztnevek, amik visszafele olvasva ugyanúgy hangzanak

Ada lánynév
Anna keresztnév
Ili lánynév
Aba fiúnév felirat
Lehel név felirat
Lél keresztnév felirat
Fotó megosztása:

Fotó: Getty Images