Baba

Szülők osztották meg babáik különleges ”dalválasztását”, amivel megnyugszanak

Vicces és különös dalválasztásokat osztottak meg szülők, amik segítenek gyermeküknek megnyugodni.
2023. Április 30.
(Kép forrása: Getty Images)

Nemrégiben sokakat elért egy édesanya TikTok-videója, amiben azt mutatta meg, hogy kisbabájának milyen egyedi ízlése van, és amikor sír, Lil Jon&The East Side Boyz – Get Low című hip-hop dala az, ami segít neki megnyugodni. A @melissak096 videójához tartozó felirat szerint ez a dal mindig működik a gyermekénél, és a dal végére gyorsan el is aludt a pici.

Melissa Instagram-oldalán is megosztotta a videót, és mindkét közösségi portálon számos hozzászólást kapott más szülőktől is arról, hogy az ő babáiknak milyen véletlenszerű, meglepő dalválasztás segített megnyugodni.

„A lányom valamiért Harry Styles-t szerette. Annyira, hogy tavaly a Spotify-hallgatói felső 5 százalékába kerültem” – írta egy hozzászóló TikTok-on.

„A legfiatalabb gyermekem csak Idina Menzel – Defying Gravity (a Wicked Broadwy-musical egy dala – a szerk.) dalára nyugszik meg” – kommentelte egy másik édesanya.

Az egyik szülő azt osztotta meg, hogy náluk egy valóban teljesen véletlenszerű dal működött: „Lil Nas X – Old Town Road-ja minden alkalommal beválik. A fiam tíz hónapos. Ezt a dalt soha nem hallgattam a terhességem alatt, de négy hónapos korában sírt a kocsiban, és ez véletlenszerűen jött, és elaltattuk. Ismétlődve játsszuk, ha nyűgös lesz az autóban, ami remek trükk, de határozottan meguntam a dalt”.

Vannak babák, akik pedig úgy tűnik, a sorozatok zenéiért rajonganak. Az egyik szülő azt osztotta meg, hogy az ő kisbabája bármit megadna a The Office – A hivatal főcímdaláért, míg egy másik szülő mindkét babájának az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály nyitódala volt a kedvence.

A What to Expect portál fórumozói is megosztottak néhány egyedi dalválasztást babáiktól. Az egyikőjük elmondta, hogy véletlenül akadtak rá Cat Stevens – Peace Train című dalára az 1970-es évekből, ami megnyugtatja a kisfiukat, és segített neki jobban aludni. Egy anyuka pedig Miley Cyrus – Party in the USA című dalához írt saját dalszöveget, hogy gyermeke abbahagyja a sírást, és láthatóan a kicsinek nagyon tetszett a nóta. „Minden alkalommal el kell énekelnem neki, amikor elaltatom”.

A portál egyébként megjegyzi azt az érdekességet is, hogy a babák különösen szeretik azokat a dalokat vagy dallamokat, amiket még a pocakban hallottak. A kutatások szerint másképp reagálnak az újszülött babák a harmadik trimeszterben naponta ismétlődő szavakra és hangokra, mint a terhesség alatt soha nem hallott hangokra.