Baba

Tényleg így kell kinézni két héttel szülés után?

Egy anya két héttel a szülés után mutatta meg a testét - a net kiakadt.
2022. Április 26.

Két héttel a szülés után osztott meg magáról egy rövid videót a TikTokon Aga Bordes. Követői egy része kiakadt mondván, irreális nyomást tesz így a frissen szült kismamákra, és nem természetes, hogy ilyen kis idővel a szülés után már nem látszik rajta, hogy nemrég még várandós volt.

@aga.bordes Time for hot MOM walks #momwalk #fyp #hotmomlife #hotmomwalk #momsoftikok #hotgirlwalk #2weekspostpartum #postpartum #momtok #houstonmom #firsttimemom #viral ♬ Ooh Ahh (My Life Be Like) [feat. Tobymac] – Grits

A Mayo Klinika adatai szerint a legtöbb nő körülbelül csaknem hat kilót veszít a szülés során, beleértve a baba súlyát, a méhlepényt és a magzatvíz távozását is. A szülés utáni hetekben a szervezet tovább üríti a terhességgel felgyülemlett folyadékot.

Ezután egyéntől függ, hogy ki mennyi idő alatt tud visszafogyni – vissza tud-e egyáltalán. Általában fél-egy év kell, hogy az anyák visszanyerjék azt az alakjukat, amivel ők is elégedettek.

A hozzászólók is azt erősítették meg, hogy a szülés utáni fogyást nem kell siettetni. Ugyanakkor természetesen nem vagyunk egyformák.

“Ez annyira irreális” – idézi az egyik TikTok-felhasználót a Yahoo, míg egy másik azt írta: “Ne normalizáljunk mindent, hogy a szülés után két héttel visszaálljon a normális kerékvágásba. Az első két hónapban el sem tudtam hagyni a házam.”

“Hónapokba telt, amíg belefértem a régi ruháimba.”

Voltak persze, akik úgy vélték, hogy a nőnek joga van megosztani a tapasztalatait.

Te mit gondolsz? Egy háromgyerekes blogger megírta a véleményét.