Baba

Vadonatúj módszerek a szétnyílt hasizom kezelésére

A fő profil az alakformálás, de van egy rendkívül hasznos „mellékhatásuk” is ezeknek a kezeléseknek: képesek lehetnek javítani a terhesség során szétnyílt hasizmok állapotán.
2022. November 28.
szétnyílt hasizom, rectus diastasis
Getty Images

Fájó derék, folyton előredomborodó has, gyenge törzsizomzat – és hiába a rengeteg hasprés vagy felülés, nem javul a helyzet. Bizony, terhesség után a szétnyílt hasizom vagy rectus diastasis nem csak esztétikai probléma, hanem egészségügyi is, és elég sok kellemetlenség okozója lehet. De mi is ez pontosan? Az egyenes hasizom két részből álló „páros izom”, amelynek 2 részét egy kötőszöveti réteg, a linea alba kapcsolja össze. Ahogy a has növekszik a terhesség során, a hasizmok oldalra tolódnak, hogy nagyobb helyet tudjanak biztosítani a babának. Ennek során a középső kötőszöveti réteg feszül, nyúlik. Ha annyira megnyúlik, hogy a rostok szétválnak, kialakul a rectus diastasis.

Azt már elég sokan tudják, hogy a klasszikus hasizomgyakorlatok nem igazán hatékonyak ennek a kezelésében, sőt. Egyre több regeneráló- és gyógytornaprogram érhető el annak, aki szeretné javítani a hasizmai állapotát, érdemes szakértő segítségét kérni, mert a jól végzett gyakorlatokkal látványos és tartós javulás érhető el, de ez a folyamat hosszadalmas. Van azonban egy viszonylag újonnan felfedezett lehetőség is, a speciális alakformáló módszerek új generációja ugyanis rendkívül hatékonyan vethető be a szétnyílt hasizmok kezelésében.

Izommunka ezerrel

Mindegyik módszer kicsit más, de ami közös mindegyikben, hogy olyan mély izomrétegek dolgoztathatók meg a segítségükkel, amelyek még a speciális hasizomregeneráló gyakorlatokkal is nehezebben aktivizálható – ilyen intenzitással főleg. Ezek a kezelések ugyanis rengeteg izommunkát „végeztetnek” el rövid idő alatt, ebben is rejlik a hatékonyságuk titka. Lássuk, melyek is ezek.

Wonder Prestige

Így működik: Egyesíti a fókuszált elektromágneses izomstimulációt és a szelektív, nagy intenzitású neurostimulációt. Erős és gyakori izomösszehúzódásokat generál akár 16 cm mélységig, amely rendkívül látványos izomnövekedést eredményez, emellett segít a felhalmozódott zsír csökkentésében és fokozza a kalóriaégetést.

Különlegessége: 25 perces kezelés 3 órányi edzésnek felel meg. A különösen mély izomrétegekre gyakorolt hatás miatt a mély hasizmok és a medencefenék izmai is megdolgoztathatók vele, amely nagyon jól jön a várandósság utáni regenerálódásban.

Ára: 1 alkalom 50 000 Ft, kezeléssorozat vásárlása esetén kedvezményesebb.

EmSculpt

Így működik: Nagy intenzitású, fókuszált elektromágneses energiát (HIFEM) használ az eljárás. A készülék elektromágneses impulzusokat juttat az izomszövetbe és szupramaximális összehúzódásokat hoz létre – vagyis olyan gyors és erős összehúzódásokat, amelyeket hagyományos testmozgással nem lehetne megvalósítani. Ezek hatására a kezelt területen található izomzat megnő és megerősödik. Klinikai vizsgálatok eredményei szerint az izomtömeg körülbelül 16 százalékkal nő, a zsír pedig csaknem 19 százalékkal csökken négy kezelés után.

Különlegessége: A 30 perces kezelés alatt csaknem 20 000 izomösszehúzódás történik. Az izomösszehúzódások kiváltásával egyszerre végez intenzív zsírégetést és izomépítést. A kívánt eredmény eléréséhez 4 kezelésre van szükség, az egyes alkalmak között 2-5 napos pihenőidőszakokkal. A kezelés kimondottan jól alkalmazható a szétnyílt hasizmok kezelésére, a hasfal megerősítésére.

Ára: 1 alkalom személyes konzultációval 139 000 Ft, kezeléssorozat vásárlása esetén kedvezményesebb.

Hiem-SculptX

Így működik: A magas frekvenciájú elektromágneses hullámok gyors összehúzódásokat és elernyedéseket váltanak ki, 30 perc alatt akár 35-40 ezer alkalommal. Ez az aktivitás növeli az izomrostok vastagságát, teljesítményét. A nagyobb tárfogató izomtömeg pedig több energiát igényel, aminek köszönhetően gyorsul az anyagcsere.

Különlegessége: Csökken a zsírszövet, növekszik az izomtömeg mennyisége és tónusa. A javulás jelei már az első kezelés után láthatók, de a teljes eredmény az utolsó kezelés utáni 2-6 hétben alakul ki. Egy kúra 6 kezelésből áll, melyeket heti 2 alkalommal ajánlott végezni.

Ára: 1 testtáj kezelése 15 000 Ft, kezeléssorozat vásárlása esetén kedvezményesebb.

Nyitókép forrása: Getty Images

A jelölt árak a cikk megírásának időpontjában aktuálisan elérhető árak