Baba

Az apuka titokban változtatta meg a kislánya nevét, mert nem tetszett, amit a felesége választott

Nem jutottak egyezségre a szülők a baba nevét illetően, az apuka sajátos módon oldotta meg.
2022. Október 21.
Újszülött baba
Az apuka titokban változtatta meg a kislánya nevét, mert nem tetszett, amit a felesége választott

Amikor gyerek érkezik a családba, a sok öröm mellett fejtörésből is bőven kijut a szülőknek, például amikor nevet választanak a kicsinek. Ez a pár heteken át próbált egyezségre jutni születendő kislányuk nevét illetően, de a boldog végkifejlet ezúttal elmaradt.

Modern kontra maradi

„Én egy hagyománytisztelő ember vagyok, ezért a nagy múltra visszatekintő neveket szeretem, amelyeknek a jelentése is szép – mondta magáról az újdonsült apa, majd rátért arra, mi volt a gondja felesége névválasztásával: „Ő a másik véglet, mindig is valamilyen egyedi és különleges nevet szeretett volna adni a lányunknak, olyat, ami senki másnak nem jutna eszébe.”

Így esett meg, hogy az anyuka a Hoohee, a Joejie, a Yabba és a Buza nevek közül akarta kiválasztani a befutót, a férfi azonban egyikkel sem tudott megbarátkozni.

„Ezek a nevek nevetségesek, semmi nem indokolja, hogy így anyakönyveztessük a kislányunkat. Már csak azért sem, mert szerintem úton-útfélen csúfolnák miatta”fejtegette a férfi, aki radikális lépésre szánta el magát.

Újszülött kislány

Az apuka nem törte sokáig a fejét a megoldáson: titokban változtatta meg a baba nevét

Az anyuka nem értékelte a segítő szándékot

Amikor a kicsi világra jött, az anyuka a Buza név mellett döntött, az apuka azonban kezébe vette az irányítást, hogy megakadályozza a túlzottan különleges névadást: mivel a hivatalos ügyek intézése az ő feladata volt, olyan névvel anyakönyveztette a lányukat, aminél jobbat szerinte keresve sem találhattak volna.

„Egyszerűen nem hagyhattam, hogy Buza legyen a gyerekünk neve, az egész élete pokollá változott volna, senki sem vette volna őt komolyan. A feleségem megszállottan ragaszkodott az egyedi nevekhez, de abba sosem gondolt bele, milyen következményei lehetnek egy elhibázott választásnak” – folytatta a férfi majd hozzátette, hogy az asszony cseppet sem értékelte a húzását.

Az újdonsült anyuka keresetlen szavakkal illette a férjét, aki továbbra is szentül hiszi, hogy a lehető leghelyesebben járt el. Szerinte a felesége nagyon felelőtlen, és semmi oka nincs arra, hogy haragudjon rá, sőt!

Nyitókép: Getty Images