Család

18 éves korig csak három szülinapi parti jár a szülők szerint

A szülők nem tartják jó ötletnek, hogy minden évben szülinapi partija legyen a gyereküknek. Mindössze három alkalmat éreznek elegendőnek.
2024. Február 27.
gyerekek szülinapi zsúrba érkeznek
Kép: Getty Images

Az, hogy egy gyereket a születésnapján minden évben felköszönt a családja és a barátai alapvető szinte minden családban. Egy pennsylvaniai anya azonban nem tartja jó ötletnek és férjével úgy döntöttek, hogy mindössze három születésnapi partit szerveznek lányuknak: az első évben, amikor a lányuk 16 éves lesz és egy kombinált születésnapi-ballagási eseményt.

Ők – mármint a szülők – minden évben fel fogják köszönteni a lányukat, amit “Daisy-napnak” neveznek és az a nap arról szól, amiről a gyerekük csak akarja.

„Nem rendezek éves születésnapi partikat, és nem rángatok el mindenkit, amikor még azt sem tudom, hogy ő ezt akarja-e. Ehelyett inkább a “minden rólad szól napot” fogjuk tartani, és így ünnepeljük őt” – magyarázta az anya a Good Morning America-nak.

Az anya eredetileg TikTokon osztotta meg a család nem mindennapi szokását, amit nagyon sokan megnéztek és véleményeztek. Vannak, akik szerint ez remek ötlet, míg mások szerint szomorú dolog és megfosztja a gyereket attól, hogy minden évben legyen egy kitüntetett nap, amikor a tágabb család és a barátok, esetleg az ő barátai is felköszöntik.

„Nem fosztom meg őt semmitől. Valójában mindent megadok neki, amit csak akarhat, egyszerűen csak ráhagyom ennek az eldöntését” – mondta az anya a kritikákra reagálva. Hozzátette, hogy nem zárkózik el attól, hogy a későbbiekben a lánya döntse el, szeretne-e szülinapi bulit tartani.

„Majd átmegyünk a hídon, amikor odaérünk, és megbeszéljük mindezt. És ha úgy érzi, hogy szeretne egy születésnapi bulit, akkor rendezünk neki egy születésnapi bulit” – mondta az anya.

„Gyakran azon kapom magam, hogy a szülinapi partik végén azt kérdezem: ‘Jól éreztem magam? Ezek valódi emlékek lesznek? Vagy csak végig házigazda üzemmódban voltam?’. És tudom, hogy ha évente rendezek partit, minden évben ez lesz a reakcióm” – fogalmazott. „Azt akarom, hogy a férjem és én teljes mértékben jelen legyünk ezekben a pillanatokban és részesei legyünk ezeknek az emlékeknek” – tette hozzá. Szerinte nem csak egyféleképpen lehet ünnepelni a gyerekekkel és nyugodtan rájuk lehet bízni az ünneplés módját.

„Csak azért, mert nem rendezel születésnapi bulit, nem jelenti azt, hogy rossz szülő vagy, vagy hogy nem szereted a gyerekedet, vagy hogy soha többé nem fog veled beszélni” – tette hozzá.