Család

20 éve szerette volna megtalálni anyját, kiderült, hogy kollégák

A férfi mindig is tudta, hogy szülei örökbe fogadták. Hosszú időn át kereste biológiai anyját, amikor kiderült, hogy ugyanabban a kórházban dolgoznak.
2023. Május 13.
Nők újszülöttel
Kép: Pillanatkép / GMA

Benjamin Hulleberg, középiskolai tanárként dolgozik és önkéntes egy kórházban. Kicsi kora óta tudja, hogy szülei örökbe fogadták, vér szerinti anyjáról csak annyit tudott, hogy Holly-nak hívják. Mindig is szeretett volna találkozni vele és ebben a családja is támogatta.

Holly Shearer tinédzser volt, amikor teherbe esett és az örökbeadás mellett döntött. Egy ideig még tartotta a kapcsolatot a Hulleberg családdal, kapott fényképeket a kisfiáról, ám három évvel az örökbeadás után a kapcsolatuk megszakadt. Holly is szeretett volna tudni a fiáról, hogy megy a sora, milyen felnőtt vált belőle. Egy percre sem felejtette el őt.

Mivel a nőt ismerte fia nevét, ezért rákeresett a közösségi médiában és meg is találta őt. Úgy érezte, nem lenne szerencsés, ha felkavarná fia életét, ezért csak távolról figyelte.

Benjamin persze erről mit sem sejtett, éviekig próbálta megtalálni anyját, hiába. Egy napon, amikor a kórházban dolgozott, kapott egy üzenetet édesanyjától, aki idővel mégis úgy döntött, hogy felveszi a kapcsolatot fiával.

Pontosan emlékszem a helyre, ahol akkor voltam, amikor megkaptam az üzenetét. Fejbe vágott, hogy megtörtént az, amire olyan régóta vártam. Sírtam – mesélte Benjamin a Good Morning America-nak.

A fiú nem vacakolt, azonnal visszaírt és egy találkozást sürgetett. Nyitott ajtókat döngetett. A találkozón – amire szülei is elkísérték – derült ki, hogy évek óta egy helyen dolgozott anya és fia: a nő ugyanabban a kórházban dolgozik asszisztensként, ahol fia az újszülött intenzív osztály önkéntese.

Minden reggel a női pavilonon keresztül jöttem be dolgozni. Így minden egyes nap elhaladtam az újszülött intenzív osztály mellett. Ugyanabban a garázsban parkoltunk, akár ugyanazon az emeleten is lehettünk volna, fogalmam sem volt róla, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz – mondta az anya.

Az első találkozást több is követte, Benjamin megismerte anyja családját, így féltestvéreit is.

Leülni a biológiai anyukámmal egy kávéra mielőtt elindulok az újszülött intenzívre dolgozni? Ez csodálatos – mondta.