Család

30 éve örökbe adott kislányt keresnek a testvérei

Születésekor Valentinának nevezték el, de ma minden bizonnyal valamilyen más keresztnévvel él.
2022. December 12.
Meghatódott nő ölelkezik
Szeretnék legalább egyszer magukhoz ölelni elveszett lánytestvérüket

A család élete, ahova ez a kislány született 1992-ben, egyik pillanatról a másikra változott meg gyökeresen, amikor Valentina születését követően életét veszítette az édesanya. A 6 gyerekkel magára maradt apuka nem tudta gondját viselni az újszülött babának, ezért 3 hónapos korában fájó szívvel örökbe adta.

30 éve hiányzik

Hiába telt el három évtized a kislány születése óta, testvérei és édesapja azóta sem felejtették el. Sok mindent megpróbáltak már, hogy felkutassák, de nem jártak sikerrel, végső elkeseredésükben a világhálón próbálnak a nyomára bukkanni. Az öt testvér és az édesapa szeretnék legalább egyszer viszont látni és megölelni a babaként elveszített húgukat. Nem szeretnék felforgatni mostani életét, de leírhatatlanul vágynak arra, hogy tudják, jól van.

A család a Surbo nevű dél-olasz kisvárosban él, ide várják haza a 30 éve örökbe adott, ma már felnőtt nőt. A baba akkor a Valentina nevet kapta, de nagy valószínűséggel más keresztnévvel nőtt fel, ami kétségkívül nehezebbé teszi az ügy felgöngyölítését. A lányt kereső posztban azt írják „Soha, egyetlen percre sem felejtettünk el, és ha netán nem találkoznánk, akkor is képtelenek leszünk elfelejteni. Örökre befészkelted magad a szívünkbe és az emlékezetünkbe.”

Az apuka azóta sem talált magára

A Valentina keresését kezdeményező Rosi azt mondja, amíg élnek, minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy újra láthassák a kistestvérüket. „Te vagy a legszebb kívánságunk, a legfőbb vágyunk, hogy találkozzunk” – írta a kislány nővére. Ahogy azt az olasz sajtóban elmondta, megözvegyült édesapjuk az örökbe adás óta szenved, évtizedek óta nem alszik jól, mardossa a bűntudat. Ő és a testvérei sem felejtették el soha a család hatodik gyermekét, akiről senki sem tudja, hol nőtt fel.

Ha a találkozásuk megvalósulna, leginkább azt szeretnék tudni, hogy van és hogy él, és legalább egyszer szeretnék őt magukhoz ölelni. Ha Valentina a későbbiekben nem szeretné velük tartani a kapcsolatot, azt is megértenék, de 30 éve tartó fájdalmuk talán enyhülne, ha legalább egyszer újra láthatnák vagy valamilyen formában életjelet adna magáról.

Fotó: Getty Images