Ha hétvégére valamilyen édes reggelit ennétek a családdal, készítsetek gyors banános palacsintát!
Ebből a legegyszerűbb változat — ahogy az alábbi videóban is látod — csupán két hozzávalóval készül, banánnal és tojással. Ahogy a videó is mutatja, egy banánhoz itt egy tojást kell hozzáadni, majd az egészet simára keverni. Ezt lehet turmixban/késes aprítóban, vagy a banánokat villával összetörve, majd a felvert tojásokat villával vagy robotgéppel hozzákeverni. Egy tojás és egy banán nagyjából egy személy adagja.
Ezután egy forró, olajjal kikent serpenyőben süssetek ki kisebb palacsintákat, mindkét oldalukat aranybarnára sütve. Van, aki egy csipet sütőport is add hozzá, hogy még levegősebb legyen a tészta, és fahéjjal tovább lehet fűszerezni, édesíteni. A kész palacsintára kerülhet gyümölcs, dió, méz — bármilyen feltét, az ízléseteknek megfelelően.
A BBC Goodfood pedig egy olyan receptet osztott meg, amiben tej és zabpehely is van.
Itt a hozzávalók 8 palacsintához:
- 125 ml zabtej/tej
- 2 tojás, szétválasztva
- 1 banán
- 100 g zabpehely
- 2 tk. sütőpor
- néhány csepp vanília aroma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Tedd turmixgépbe a tejet, a tojássárgáját, a banánt, a zabot, a sütőport és a vanília aromát, majd dolgozd el sima keverékké.
- A tojásfehérjéket verd fel habbá, majd egy-két kanalanként óvatosan keverd bele a tésztába.
- Forrósíts fel egy serpenyőt, kend ki olajjal, majd kanalazz bele nagyjából két evőkanálnyi tésztát, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Gyümölccsel, magvakkal, mézzel, de natúr görögjoghurttal is tálalhatod.