Család

Ha egész nap egyedül vagy a gyerekekkel, a párod ezt az egy kérdést tegye fel mikor hazaér a munkából! 

A háromgyermekes anya elárulja, mi az az egyetlen kérdés, amit férjének minden nap „fel kell tennie”, amikor hazaér.
2024. Április 14.
háztartásbeli
Illusztráció: Getty

Háztartásbelinek lenni kemény munka – tudja ezt sok anya. Ha egész nap egyedül vagy a gyerek(ek)kel, a párod pedig dolgozik, mi az az egyetlen kérdés, amit szeretnél, ha feltenne, amikor hazaér? Ez egy trükkös kérdés, mert amint azt bármelyik háztartásbeli meg tudja mondani, a válasz naponta változik – írja a mother.ly. Beth Ann Tieche (@lowliftfun a profilja az Instagramon) posztja nemrégiben terjedt el, mert megosztotta azt a kérdést, amit a férje mindennap feltesz, és ami sokat segített számukra.  A speciális kérdésre akkor szoktak rá, amikor néhány évvel ezelőtt Beth Ann gyesen volt. Így hangzik: „Mi lenne most a leghasznosabb?” „Az, hogy mire van a legnagyobb szükségem, teljes mértékben az aznaptól függött. Ma, évekkel később ugyanezt tesszük, mert rengeteget segít.”

Van benne ráció, hiszen az igényeink változnak a napi tevékenységünk, házimunkák és ügyintézések ütemezésétől függően. Sok minden felmerülhet, ám ez a kérdés mindnek nyitva hagyja az utat.

A férjem korábban is igyekezett segítőkész lenni, de sokszor nem azt tette, amire igazán szükségem lett volna” – magyarázza a háromgyermekes édesanya. „Ezzel a kérdéssel úgy segít, hogy nem érzem, hogy terhelném őt, mégis azt kapjuk tőle, ami az adott pillanatban a legjobb. Néha az volt a leghasznosabb, hogy elvitte a legidősebbemet a parkba, így nyugodtan szoptathattam az ikreket. Néha pedig az, ha játszott velük, így el tudtam menni sétálni egyet” – folytatta. „Párként és családként való boldogságunk sarokköve sokszor az, hogy jól kommunikálunk-e arról, hogy ki mit vár a másiktól.

Nyitóképünk illusztráció.