Család

Menzakaják, amik örökre beleégtek az emlékezetünkbe – te szeretted vagy utáltad a sulikosztot?

Az ételek elvileg minden iskolai menzán ugyanolyanok voltak, a gyakorlatban mégis rengeteg múlt azon, ki milyen konyhás néniket fogott ki.
2023. Január 08.
regi menza konyhas nenikkel

Arra, hogy a mai gyerekek milyen ételeket esznek az iskolai menzán, rengeteg szempár figyel, a mi időnkben közel sem övezte ekkora figyelem, mikor mi kerül a tányérunkra. A műanyag kancsóban felszolgált tea (aminek már a nevébe is beleborzongunk felnőtt fejjel…) mellett jó pár olyan fogás is akadt a repertoárban, amit soha nem fogunk elfelejteni.

Utólag visszagondolva nehéz eldönteni, hogy mi volt a sulikoszt varázsa. Vajon az, hogy társaságban ettünk vagy az, hogy tényleg jól főztek a konyhás nénik? Erre nagy valószínűséggel hiába várjuk a választ, a legjobb, ha kiegyezünk abban, hogy egy kicsit mindkettő igaz volt.

Hiába, a kalóriában bővelkedő, vitaminokban és egészséges összetevőkben viszont szegényebb menzamenü időnként olyan jól sikerült, hogy még repetáért is sorba álltunk. Akadtak azonban olyan napok is, amikor csak jobbra-balra tologattuk a villával az ételt, mert képtelenek voltunk a szánkba venni.

Kinek ezért, kinek azért, biztosan örökre az emlékezetébe égtek az iskolai ebédek, amikre ha másért nem, a nosztalgia kedvéért jól esik visszagondolni! Neked volt kedvenced?

Paradicsomleves
8 fotó megtekintése
Paradicsomleves

Menzakaják, amik örökre beleégtek az emlékezetünkbe – te szeretted vagy utáltad a sulikosztot?

Paradicsomleves
Sárgaborsó főzelék
Fagyasztott zöldség
Paradicsomos húsgombóc
Mákos nudli
Grízes tészta
Lekváros bukta
Piskóta
Fotó megosztása:

Nyitókép: Fortepan – Baráth Endre