Család

A Marie Kondo rendrakási módszer is csődöt mond gyerek mellett

Maga Marie Kondo is beismerte, hogy a rendrakási módszere kisgyerekek mellett nem működik.
2022. Szeptember 29.

Marie Kondot rendteremtő, szervező módszeréről ismerjük, amit KonMari módszernek neveznek. Dióhéjban a rendszerezés lényege az, hogy meg kell válnunk azoktól a dolgoktól, amik nem nyújtanak számunka örömet, és csak olyan dolgokkal vegyük körbe magunkkal, amik pozitív érzéssel töltenek el.

De mi a helyzet, ha kisgyerekekkel élünk együtt? Akkor is működik a KonMari módszer?

Egy, a Parents-nek adott interjújában Marie Kondo beszélt az életéről is, – akkor még – mint kétgyerekes anya. Ebben bevallotta, hogy még úgy sem tud lépést tartani, hogy annyira szenvedélyesen szereti, ha nem rendetlen az otthon, írja a Fatherly.

A Parents interjú szerint Marie Kondo csalódott volt amiatt, hogy miután anya lett, nem tudta a házat ugyanolyan rendben tartani, mint mielőtt gyerekei lettek. Amikor pedig kétgyerekes édesanya lett, még a kedvenc takarítási tippjeihez sem volt ereje.

„Az anyaság megtanított arra, hogy elnézőbb legyek önmagammal” – írja Kondo egy cikkében, ami a KonMari blogon jelent meg. „A szülőségből származó öröm felülmúl minden elégedettséget, ami egy tökéletesen rendezett otthonból fakadna.”

Forrás: fatherly.com

Nyitókép forrása: Gary Gershoff/Contributor/Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu