Gyerek

10 dolog, amit a legtöbb gyerek nem is sejt az édesanyjáról

"Tisztán előttem van az a nap, amikor a két kék csík megjelent a terhességi teszten, amit épp csak, hogy megvettem. Kétszer is ellenőriztem: egy csík=nem terhes. Két csík=terhes. Igen, tényleg terhes vagyok - állapítottam meg."
2016. Június 09.

“A szívem gyorsabban vert, szédülni kezdtem és émelyegni. Ideges voltam, izgatott, rémült, ugyanakkor mégis mámorító érzés volt – írja az upworthy.com.

Évekig tartó álmodozás és készülődés után végre tényleg anya leszek. Tudtam, hogy 9 röpke hónap múlva teljesen megváltozik az életem, és megkezdődik az életem legfárasztóbb, legszívszorítóbb, ugyanakkor legértékesebb időszaka. 9 hónap múlva első kézből fogom tudni, mit jelent anyának lenni.”

A legtöbb gyereknek fogalma sincs arról, min ment keresztül az édesanyja. Itt van 10 dolog, amit a te anyukád sem mondott el neked soha.

1. Sírt miattad… nagyon sokat

Sírt, amikor kiderült, hogy terhes, és akkor is, amikor megszülettél. Akkor is, amikor először tartott téged a kezében. Volt, hogy boldogságában sírt, volt, hogy azért, mert aggódott. Sírt, mert annyira együtt érzett veled, érezte a fájdalmadat és a boldogságodat is, akár észrevetted, akár nem.

2. Ő akarta az utolsó sütit

De amikor azokkal a nagy szemeiddel néztél rá és megnyaltad a szádat, nem tudta megenni. És örült, hogy végül te laktál jól a sütivel és nem ő.

3. Fájt

Fájt, amikor meghúztad a haját és fájt neki az is, amikor az éles körmödet a bőrébe vágtad körömvágás közben. De az is fájt neki, amikor szopizás közben megharaptad.

4. Mindig aggódott

Attól a pillanattól kezdve, hogy megfogantál, minden erejével csak téged védett, mint egy anyatigris. Ő volt az, aki aggódott, amikor a szomszéd kislány a karjaiba akart téged venni és ő volt az, aki összerándult ebben a pillanatban, mert tudta, hogy biztosan csak ő tud téged tartani, senki más. A szíve két dobbanást is kihagyott, amikor megtetted életed első lépéseit.

5. Tudja, hogy nem tökéletes

Az anyukád a saját maga kritikusa. Tudja, mik a hibái és ezért néha utálja is magát. Próbált tökéletes anya lenni, de mivel ő is ember, hibázott néha. És ezeket a hibákat a mai napig próbálja megbocsátani magának.

6. Nézett téged alvás közben

Volt, hogy hajnali 3-kor is azon imádkozott, aludj már el végre. Próbálta nyitva tartani a szemeit, miközben énekelt neked, majd könyörgött, hogy aludj már el végre légyszi, légyszi, légyszi. És amikor végre elaludtál, egy pillanatra eltűnt a fáradtsága, és csak nézte a tökéletes angyali arcod és olyan boldogság és szeretet járta át, amiről soha nem gondolta volna, hogy létezik.

7. Sokkal tovább cipelt téged, mint 9 hónap

Muszáj volt, ezért megtette. Megtanulta, hogyan fogjon téged, miközben takarít vagy épp eszik. A karjai már nagyon elfáradtak, a háta fájt, de ő csak tartott téged, mert te a karjaiban akartál lenni. Odabújt hozzád, szeretgetett, megpuszilt és játszott veled. Mert te csak az ő karjaiban érezted magad biztonságban. Csak ott voltál boldog, csak ott érezted, hogy szeretnek, szóval ő csak tartott téged olyan gyakran és olyan sokáig, ameddig csak szükséged volt rá.

8. Mindig megszakadt a szíve, valahányszor sírtál

Soha nem hallott még olyan szomorú hangot, mint amikor te sírva fakadtál és könnyek csordultak le a kis arcodon. Minden erejével azon volt, hogy megvigasztaljon téged, és ha mégsem hagytad abba a sírást, a szíve millió darabokra tört.

9. Mindig te voltál neki az első

Kibírta evés, alvás, fürdés nélkül is, ha rólad volt szó. Mindig maga elé helyezte a te igényeidet. Egész nap csak veled foglalkozott, este nem volt energiája már önmagára. De másnap ugyanúgy felkelt és elölről kezdte az egészet, mert ilyen sokat jelentesz neki.

10. Mindent újra megtenne

Anyának lenni az egyik legnehezebb feladat, próbára teszi az erődet. Sírsz, megsérülsz, hibázol, újra próbálod és tanulsz. Folyton a határaidat súrolod. De ugyanakkor sokkal több örömöt nyújt, mint gondoltad volna, és rájössz, hogy sokkal több szeretetre vagy képes, mint ahogy azt valaha is hitted. Az összes fájdalom, az összes éjszakázás, az összes korai ébredés ellenére az édesanyád újra vállalná mindezt érted.

Szóval ha legközelebb találkozol vele, köszönd meg neki és mondd neki, hogy szereted. Ezt soha nem lehet elégszer mondani egy édesanyának.

Ezeket is olvasd el:

10 ok, amiért az anyukák folyton késnek

12 dolog, amit csak ifjú anyukák érthetnek

Tíz tipikus kétgyerekes probléma

A legnagyobb parák, ha jönnek a babák