Gyerek

11 évesen diplomázott fizikából egy belga kisfiú

Alig száradt meg a tinta a diplomáján, máris azon töri a fejét, hol folytassa a tanulmányait - a 11 éves csodagyerek sokak szerint a XXI. század Einsteinje lehet!
2021. Július 19.
11 évesen diplomázott fizikából egy belga kisfiú (Fotó: Getty Images)

A mindössze 11 éves Laurent Simons az Antwerpeni Egyetem fizika szakán szerezte meg idén júliusban első diplomáját, kiváló eredménnyel. A három év tananyagát 1 év alatt sajátította el, így semmi meglepő nincs abban, hogy rendkívüli képességeire már kisebb korában felfigyeltek a tanárai: az IQ teszteken például mindig maximális pontszámot ért el! 

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Laurent Simons (@laurent_simons)

Ráadásul Laurent nem az elmúlt hónapokban járt először egyetemre! Néhány évvel ezelőtt már részt vett az Eindhoveni Egyetem elektromérnöki képzésén, a holland intézmény rektora és a kisfiú szülei között azonban nézeteltérés alakult ki: a vezető szerint túl fiatal volt  ahhoz, hogy diplomát szerezzen, így – bár a tananyagot elsajátította – a diplomaosztó-ünnepségen nem vehetett részt.  

Kész szerencse, hogy ez az incidens nem szegte Laurent kedvét, és lelkesen tanult tovább, ezúttal szülőhazájában, Belgiumban. Ami biztos, hogy szeptembertől beiratkozik a mester képzésre, és eltökélt szándéka, hogy mielőbb doktori címet szerezzen. “Olyan mesterséges emberi szerveket szeretnék feltalálni, amikkel helyettesíthetők lesznek az igaziak, így még hosszabb ideig élhetnek majd a nagyszüleim” – avatta be a kíváncsiskodókat a különleges kisfiú, aki azt is eltervezte, hogy ha létrehoz valami nagyszerűt a jövőben, azt azonnal megosztja majd az interneten, hogy másoknak segíthessen vele.

Laurent legfőbb vágya, hogy megfejtse a halhatatlanság titkát, amiben nagy segítségére lesz a modern technológia.