Gyerek

Ez a 11 éves autista kislány elsőben megbukott matekból, végül számtanzseni lett

Az elsős tanítók szerint gond volt a felfogásával, később viszont lángra lobbant benne a matematikához fűződő tehetség, és világrekorder lett belőle!
2021. Június 11.

Amikor elsős volt, az autizmusban érintett kislány, Sabaa Hiremath megbukott matematikából, a tanára szerint ugyanis lassú volt a felfogása. Később viszont nem csak utolérte, de túl is szárnyalta az osztálytársait, kiderült ugyanis, hogy igazi számtanzseni!  

Mégsem lassú a felfogása?

Mindössze 2 éves volt, amikor Sabaanál autizmust diagnosztizáltak, és fény derült arra is, hogy mozgásfejlődése is elmarad az átlagtól, ami miatt meggyűlt a baja a helyes ceruzafogással, és elsőben nem tanult meg rendesen írni. Miután a matektanár úgy vélte, hogy a kislánynak a felfogásával is komoly gondok vannak, szülei kivették az iskolából és otthon kezdték tanítani.

Egy napon, mikor az édesanyja, Priya és az édesapja, Uday a szorzást magyarázták a kislánynak, úgy ráérzett a műveletre, hogy elképesztő gyorsasággal és pontossággal oldotta meg a feladatokat fejben. Különleges képességét az állapotát folyamatosan figyelemmel kísérő orvosok is észrevették, és megerősítették a szülőknek, hogy ritkán látott jelenséggel állnak szemben. A kislányt idén februárban Guiness rekordernek választották, mert kevesebb mint 10 perc alatt képes 12 jegyű számokat összeszorozni fejben.  

A zsenik is járnak iskolába!

Ilyen képességekkel, amilyenekkel Sabaa rendelkezik, a szakértők szerint 10 millió szülésből mindössze 1 gyerek érkezik, ez azonban nem azt jelenti, hogy úgy jönnek a világra, hogy minden tudomány a fejükben van: a zseniknek is kell iskolába járni, tanulni és gyakorolni, valamint vizsgákat tenni. Ezzel szerencsére Sabaa szülei is tisztában vannak, és eszük ágában sincs felhagyni a lányuk oktatásával. Közben persze rettentő büszkék a gyermekükre, igazi természeti csodának tartják.