Gyerek

7 dolog, amit tegyél meg a lányoddal

Anyák és lányok között különleges, mindennél szorosabb kötelék van: egy anyuka egyszerre példaképe, bizalmasa, támogatója a kislányának. Jöjjön néhány tipp, amivel még erősebbé válhat a kapcsolatotok!
2019. Július 13.
Így lesz szorosabb az anya-lánya kapcsolat!

Kiránduljatok kettesben

A kisebb-nagyobb kirándulások nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy még jobban megismerjétek egymást, sokat beszélgessetek és olyan dolgokat is megosszatok egymással, amelyekre egyébként nincs idő vagy lehetőség.

Próbáljatok ki valami újat!

Sokkal könnyebb kilépni abból a bizonyos komfortzónából, ha a hozzád talán legközelebb álló barátnőd is melletted van! Alkossatok közösen valamit, vegyetek részt egy főzőtanfolyamon, vagy próbáljátok ki a vadvízi evezést.

Önkénteskedjetek együtt!

Valószínűleg te is az anyukádtól tanultad meg, milyen fontos mások segítése, támogatása, az időd és energiád “odaadományozása” a rászorulóknak. Érdemes a lányoddal is kipróbálni az önkénteskedést, mely rendkívül pozitív élmény lehet mindkettőtöknek.

Induljatok közösen egy versenyen!

Legyen szó akár futásról, akár gyaloglásról, a legerősebb motiváció, ha egy számodra fontos személy van ott melletted, és együtt küzdhettek a célért. Arról nem is beszélve, hogy így a testmozgás fontosságát, szeretetét is megtaníthatod a lányodnak.

Tanítsd meg neki a régi recepteket!

Persze, nagyszerű dolog újabb és újabb ételeket kipróbálni, de az igazi “mama főztjének” nincs párja! A közös főzőcskézés nagyszerű program lehet, és később felbecsülhetetlenül értékes lesz az a tudás, hogy a lányod is el tudja majd készíteni a hagyományos családi recepteket.

Olvassatok együtt!

Tagadhatatlan, hogy rengeteg előnye van annak, ha felolvasol a kislányodnak, de a nagyobbak esetében sem kell lemondani erről. Olvassátok párhuzamosan ugyanazt a könyvet, és utána beszéljétek meg az élményeiteket, gondolataitokat!

Barkácsoljatok közösen!

Egyesítsétek a kreatív energiáitokat, és építsetek együtt valamit: egy madáretetőt, egy virágtartót vagy akár egy polcot a konyhába. A közös munka nagyon jó lehetőség a kapcsolat megerősítésére, és az eredményre mindketten büszkék lehettek!

(Cikk forrása: parents.com)

Ez is érdekelhet: