Gyerek

A szeretet hosszú távú hatása a gyereknevelésben

Kutatók szerint azok a fiúk, akik szerető és gondoskodó családokban nevelkedtek, nagyobb valószínűséggel élnek biztos házasságban.
2016. Október 19.

A szeretet hosszú távú hatása a gyereknevelésben

Amint arról Robert Waldinger, a bostoni Harvard Egyetem tanára a Psychological Science című lapban beszámolt, a gyerekkori befolyások és hatások még akkor is jelentkeznek, amikor az emberek elérik a nyolcvanas éveiket, vagyis a gyerekkor előre vetíti, hogy mennyire élnek majd boldog és biztos házasságban ennyi idősen az emberek.

Waldinger és kollégái 81, az Egyesült Államokban élő férfit kísértek figyelemmel egy hosszútávú adatgyűjtő tanulmány során, amelynek kezdete a személyek tinédzserkorába nyúlik vissza. A vizsgálatban résztvevők fele a Harvardra járt, míg másik fele Boston szegényebb környékeiről származott.

A szerzők megállapítása szerint közülük azok, akik meleg családi környezetben nőttek fel, lényegesen jobb stressztűrő képességgel rendelkeztek középkorukat elérve, ami a kutatók állítása szerint segít megmagyarázni azt is, hogy életük későbbi szakaszában miért volt stabilabb a házasságuk.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Medipress