Gyerek

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

Egy hároméves úgy szívja magába az új ismereteket és tudást, mint egy szivacs. Érdemes a kíváncsiságukat kielégíteni és olyan játékokkal elhalmozni őket karácsonykor, amik által észrevétlenül fejlődhetnek.
2018. December 06.
Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

Színlépegetős társasjáték

Szuperül gyakorolhatjuk a színeket ezzel az egyszerű, könnyen érthető társassal. A dobókockán szín, virág és méhecske van, ezek alapján kell lépegetni és eljutni a célig. Miközben mindenki remekül szórakozik majd karácsony este, a kicsinek többek között fejlődnek a kognitív képességei és a logikája is.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: anyaparadicsom.hu)

Nyomda

Örömteli perceket szerezhetünk a gyermekünknek egy görgős nyomdakészlettel is. A csomag 6 különféle görgős fejet rejt, amivel a gyerekünk saját kifestőt készíthet, amit utána ki is tud színezni. A dolog előnye, hogy a nyomdapárna festéke ki-és lemosható, színük pedig felújítható. A nyomdázás pedig – ha eddig nem tudtuk volna – fejleszti a finommotorikát, kreativitást, megfigyelést, fantáziát, esztétikát, valamint a szín és formafelismerést.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: jatek-webaruhaz.hu)

Gyurma

A hároméves gyerekek egyik kedvence a gyurma, amiből sosem lehet elég otthon. És azt tudtad, hogy valójában milyen jót is tesz a kicsiknek ez a tevékenység? Fejlődik a szem-kéz koordinációjuk, a kézügyességük, kreativitásuk, szín- és formafelismerő képességük, és erősödnek a csukló, az alkar és a kis ujjacskák izmai is. Ezzel a Play-Doh készlettel szuper zöldség- és gyümölcstálakat készíthetnek, és végre ők is darabolhatnak, szeletelhetnek, vághatnak, mint a nagyok.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: jateknet.hu)

Baba

Kislányunk számára egy igazi álom válhat valóra, mikor megpillantja ezt az elképesztően élethű Anne Geddes babát a karácsonyfa alatt. A szerepjátékok nélkülözhetetlen kelléke, mely felelősségre, gondoskodásra tanítja. Mivel puha teste van, így akár az oviba is magával viheti és tud vele aludni is.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: ovodavilag.hu)

Mikrofon

Egy hiperszuper, felvevő funkcióval ellátott mikrofonnál nem is kell szórakoztatóbb ajándék. Mondanunk sem kell, hogy a jó hangulat az ünnepek alatt garantált, ha erre esik a választásunk. Ez a verzió képes a gyermek által felvett dalokat visszajátszani, hangosítani, halkítani, emellett pedig növelhetjük vagy csökkenthetjük is a tempót. Mókázás közben fejleszti a kicsi hallását, kreativitását, szociális készségét és képzeletét. És több mint valószínű, hogy a felnőttek körében is nagy sikere lesz.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: fejlesztojatekvilag.hu)

Doktor készlet

Minden, ami szerepjátékhoz felhasználható, tökéletes ajándék lehet ebben a korban. Az orvosos játék az egyik legélvezetesebb a kicsik körében, úgyhogy egy jól felszerelt orvosi táska telitalálat fiúknak, lányoknak egyaránt.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: regiojatek.hu)

Forgó tölcsér

Igazi örökmozgó a gyermekünk? Ezzel az egyszerű szerkezettel kedvére gördülhet, foroghat, pöröghet. Ha a mínuszok miatt a szobában rekedtünk, akkor is klasszul le tudja vezetni vele az energiáját, és még a mozgásfejlődésben is segíti. A szélei lekerekítettek, így biztonságban tudhatjuk a csemeténket, de természetesen soha ne hagyjuk magára játék közben.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: jatekliget.hu)

Jelmez

Szintén a különböző szerepek próbálgatásához jó ötlet egy-két jópofa jelmez beszerzése. Ezeket később akár farsangon is felhasználhatjuk, ha addig nem növi ki a kicsi. Csak akkor van baj, ha majd kitalálja, hogy ebben akar oviba menni (mínusz 10 fokban), de leleményes anyukaként biztosan kitalálunk erre is valami kompromisszumos megoldást.

Kisfiú (unisex):

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: tulli.hu)

Kislány:

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: tulli.hu)

Kirakó

Nagyon fontos, hogy ebben a korban a kicsik egyre inkább tudatosítsák a saját érzelmeiket. Ehhez nyújt segítséget ez a szuper puzzle, mely 8 féle érzelem felismerésére ösztönzi őket.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: fusselvelejatekbolt.hu)

Könyv: Dalok reggeltől estig (CD melléklettel)

Gryllus Vilmos és Tóth Krisztina új lemezén 14 dal található, melyek a kisgyerekek mindennapi tennivalóit veszik sorba, a reggeli felkeléstől az esti ágyba bújásig. A hozzájuk tartozó versikék és rajzok az ébredéstől, a fogmosáson és öltözködésen át minden tevékenységet megelevenítenek, így segítve a kicsiknek is gördülékenyebbé tenni a napi rutint, főleg, ha közben együtt énekelünk velük.

Ajándékötletek 3 éves gyerekeknek

(kép: animuscentral.hu)

Kapcsolódó cikkeink: