Gyerek

Ajándékötletek 6 éves kortól

Összegyűjtöttünk néhány remek karácsonyi ajándéktippet, melyekkel nemcsak kiválóan fog szórakozni a gyermekünk, de közben észrevétlenül az iskolaérettség felé is terelgethetjük őt.
2018. December 10.
Ajándékötletek 6 éves kortól

Dobble kártyajáték

Mit szólnánk egy olyan társashoz, amit a 6 éves gyermekünk, mi is és a 85 éves nagyi is egyaránt élvez? A Dobble ilyen! A kör alakú kártyákon meg kell találni a megfelelő párokat, lehetőleg minél gyorsabban. Mivel minden kártyán csak egy kép egyezik, ezért elképesztően jól fejleszti a megfigyelőképességet és a reflexeket. Nem mellesleg több mint 260-an értékelték maximális pontszámra a webshopban!

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: gremlin.hu)

Puzzle radír

Az összeépíthető, cserélhető, gyűjthető kis radír készlet sulikezdő kislányoknak, kisfiúknak is jópofa ajándék lehet. Igazi motiváció az írásgyakorlásra, tanulásra – kell ennél több?

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: tulli.hu)

Motorizált autó modell

Többek között a képzelőerőt, a térlátást és a kézügyességet fejleszti ez a hiperszuper, gyerekbarát műanyagból készült autó modell, aminek a különlegessége, hogy a készletben egy elektromos motor is található, aminek a segítségével az alkotását mozgatni is tudja a gyerekünk. Oda meg vissza lesz tőle, mikor megpillantja a karácsonyfa alatt, ebben biztosak lehetünk!

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: jatekshop.eu)

Makkant mókusok logikai puzzle

Egyedül is remekül eljátszik majd a gyerekünk ezzel a 60 egyre nehezedő feladványt rejtő tologatós logikai puzzle-lel. A lényege, hogy a mókusokat a megfelelő sorrendben kell tologatni ahhoz, hogy a náluk lévő mogyorót a megfelelő lyukba helyezhessék. A cél, hogy az összes mogyorót elrejtsük valamelyik odúba, hogy a mókusok télen ne éhezzenek. A játék fejleszti a logikai gondolkodásmódot, a kézügyességet, finommotorikát, a problémamegoldó készséget és a térlátást, ráadásul könnyen bárhova magunkkal vihetjük.

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: okosjatek.hu)

Szabadulószoba

Bizony, már a hatévesünk is játszhat szabadulószobásat, amit garantáltan élvezni fog! A rejtély nem is olyan egyszerű, a megmeneküléshez a cél, hogy megszerezzük a kulcsot és kikapcsoljuk a visszaszámlálót. Nemcsak a gyors logikai gondolkodást ösztönzi, de igazi csapatjátékost nevel a gyermekünkből. (A játék működéséhez 2 db AAA típusú ceruzaelem szükséges.)

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: jatektenger.hu)

5 másodperc, 3 válasz

Elutaztok az ünnepekre? Akkor ezt a társast mindenképpen szerezzétek be előtte! Hatéves kortól ajánlott, de ti felnőttek is élvezni fogjátok. A feladat, hogy amit a kártyán húztok, 5 másodperc alatt kell felsorolni. Pl. Mondj 3 fagyi ízt, 3 zöld színű dolgot. Pörgős, agytekervényeket keményen megdolgoztató játék és közben tuti, hogy sokat fogtok nevetni is!

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: jateknet.hu)

Okosodj mozogva!

Tudtad, hogy a mozgás és az értelmi fejlődés összefügg? Nos, ebből a nappaliban, kis helyen is tökéletesen játszható mozgásfejlesztő játékból az is kiderül, hogy hogyan és mivel segíthetjük elő, hogy a gyermekünk például kellő időben iskolaérett legyen. Mi több, egy-egy 15-20 perces gyakorlatsorral arra is rávehetjük, hogy a hideg idő ellenére minden este mozogjon. A feladatok egyáltalán nem unalmasak, hanem abszolút élvezetesek és változatosak, egyedül és párban is végezhetőek.

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: jatekliget.hu)

Bűvészdoboz

Az ember nem is gondolná, hogy mennyire jó hatással van a gyerekekre a bűvészkedés. Rengeteg mindent fejleszt: a koncentrációt, a koordinációs képességet, a kreativitást, a finommotorikát, az önfegyelmet, a kitartást, a kommunikációs képességet, a szókincset és nem utolsó sorban növeli az éppen iskolába készülő gyermekünk önbizalmát is. Ezzel a klassz dobozzal 125 trükkel varázsolhatja majd el az egész családot.

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: jateksziget.hu)

Homokkép készítő szett

A kislányunk csillogó szemekkel bontogatja majd a Jézuska csomagját, ha egy ilyen csillámos képkészítő készletet talál benne. Gyönyörű trópusi állatokat ábrázoló “műalkotások” kerülhetnek ki a keze alól, ha a speciális homokot az előrenyomott sablonokon lévő ragasztós felületekre szórja. Alkotás közben pedig kiválóan fejleszti a kézügyességét, szépérzékét, vizualitását és kreativitását, a folyamat végén megtapasztalt sikerélményről nem is beszélve.

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: okosjatek.hu)

Könyv: Kérdések és válaszok az időről

Ez a gyönyörűen illusztrált kis könyvecske csupa fontos és izgalmas kérdésre ad választ az idővel kapcsolatban. A kihajtható füleknek köszönhetően a gyerekünk interaktív módon, szórakozva tágíthatja a buksiját és rengeteg fontos infót sajátíthat el anélkül, hogy egy percig is úgy érezné, hogy tanul.

Ajándékötletek 6 éves kortól

(kép: animuscentral.hu)

Kapcsolódó cikkeink: