Gyerek

Csak a fertőzött osztályok, iskolák állnak át digitális oktatásra

Kásler Miklós szerint egész intézmények nem fognak megfertőződni.
2020. Augusztus 31.
Csak a fertőzött osztályok, iskolák állnak át digitális oktatásra (fotó: Getty Images)

Az iskolákban a tanévkezdés hagyományos módon indulhat “azzal a többlettel, hogy a járványügyi eljárásokat nagyon komolyan kell venni” – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Kossuth rádióban, amit a hvg.hu írt meg.

Kásler Miklós szerint az iskolák feladata “a vírusnak a levegőn és a felületeken keresztüli terjedésének megakadályozása”. Hozzátette: “Ehhez minden szakmai és anyagi támogatást a kormányzat megad” – hangoztatta.

Arra is felhívta a figyelmet Kásler Miklós, hogy kerülni kell a diákok nagy létszámú csoportosulását, meg kell tartani a másfél-kétméteres távolságot, szájmaszkot kell viselni és nagyon gyakran kezet kell mosni. Kásler Miklós azt valószínűsítette, hogy előfordulhatnak fertőzések az iskolákban egy-egy osztályban, de szerinte rendkívül csekély annak a valószínűsége, hogy egy-egy iskola minden osztályában egyszerre alakuljanak ki fertőzések.

Közlése szerint ha a több mint háromezer magyar köznevelési intézmény közül néhányban megjelenik a fertőzés, akkor egy-egy osztály, kiterjedtebb esetszámok esetén pedig több osztály vagy az egész iskola átáll digitális oktatásra.

Forrás: HVG.hu