Gyerek

Cukormentes zabkeksz, aszalt barackkal és fahéjjal

Ez a vegán keksz cukor hozzáadása nélkül készül és nagyon finom, ráadásul az uzsonnás dobozokban is tökéletesen elfér!
2024. Április 25.
barackos-banános zabkeksz

Nem mindig könnyű az ember dolga, ha a családtagok szeretnek rájárni a kekszes dobozra, egyrészt az utántöltés miatt, másrészt azért, mert nem mindig szerencsés túlzásba esni a nassolással.

Ez a könnyen-gyorsan összedobható keksz nem ad okot az aggodalomra: cukor helyett az érett banán teszi kellően édessé, a fahéj és az aszalt barack pedig igazán zamatossá varázsolja! Konyhában szívesen sürgölődő gyerekekkel együtt is elkészíthető.

Zabkeksz aszalt barackkal és banánnal

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 dkg aszalt sárgabarack felaprítva
  • 20 dkg kisebb szemű zabpehely
  • 1 csipet fahéj

Így készül:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és amíg forrósodik, elkészítjük a tésztát.
  2. Ehhez a banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és az olajat, majd a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot.
  3. Vizes kézzel formázunk belőle diónyi golyócskákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kissé kilapítjuk a kekszeket.
  4. 10-12 perc alatt sül készre.