Nem mindig könnyű az ember dolga, ha a családtagok szeretnek rájárni a kekszes dobozra, egyrészt az utántöltés miatt, másrészt azért, mert nem mindig szerencsés túlzásba esni a nassolással.
Ez a könnyen-gyorsan összedobható keksz nem ad okot az aggodalomra: cukor helyett az érett banán teszi kellően édessé, a fahéj és az aszalt barack pedig igazán zamatossá varázsolja! Konyhában szívesen sürgölődő gyerekekkel együtt is elkészíthető.
Zabkeksz aszalt barackkal és banánnal
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 8 dkg aszalt sárgabarack felaprítva
- 20 dkg kisebb szemű zabpehely
- 1 csipet fahéj
Így készül:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és amíg forrósodik, elkészítjük a tésztát.
- Ehhez a banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpelyhet és az olajat, majd a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot.
- Vizes kézzel formázunk belőle diónyi golyócskákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kissé kilapítjuk a kekszeket.
- 10-12 perc alatt sül készre.