Gyerek

Egy anya trükkje: színes órával segíti a gyerekei reggeli készülődését

Ötletes tipp, ami segíthet tartani a reggeli rutint készülődéskor.
2023. Szeptember 17.
(Kép forrása: @babycentreuk/TikTok via @livingwiththeevans/Instagram)

A Babycenter UK TikTok-oldala osztotta meg a @livingwiththeevans felhasználónevű édesanya átalakított órás trükkjét, amivel a gyermekei reggeli készülődését igyekszik megkönnyíteni.

Az ötlet tényleg pofonegyszerű: az édesanya színkódokat adott az egyes reggeli teendőknek – mint a felébredés, a reggelizés, a fogmosás és fésülködés, felöltözés –, és egy sima, fehér számlapos órán ugyanezeknek a színeknek megfelelően beszínezte az adott időintervallumokat, percekben mérve. (Az ő óráján reggel hét órától számolva.)

@babycentreuk Parent hack for getting to school on time 📚✏️⏰ If your morning changes, you can just wipe it off and change it! Will you give it a go? 📹: @livingwiththeevans on IG. #parenthack #parenttips #parenttipsandtricks ♬ original sound - BabyCentre

 

Ahogy a videó feliratában írja, az ötéves gyermekének még nem igazán van fogalma az időről, ezért az, hogy öt perce van a fogmosásra, nem jelent neki semmit.

De az ötlet segíthet a vizuálisabb típusú kisiskolásoknak is a reggeli rutin során, hogy időben elkészüljenek.

Az órás trükk egyébként nem újkeletű – korábban ebben az írásunkban például megosztottuk egy édesanya hasonló ötletét, amivel a nyári szünet új rutinjához segített alkalmazkodni a gyermekeinek.

(via thesun.ie)