A legegyszerűbb a rekkenő hőségben, hogy bolti fagyival rukkolj elő desszertként, ha azonban ennél többre vágysz extra erőfeszítés nélkül, ez a recept mindent vihet!
Habkönnyű csokimousse
Hozzávalók:
- 350 ml magas zsírtartalmú, jól behűtött habtejszín
- 200 g, legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 80 ml tej
- 2 evőkanál porcukor
Így készül:
- A csokit apróra tördeljük és egy tálba tesszük.
- A tejet és a cukrot elkeverjük, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük. Nem kell megvárni, hogy felforrjon, amikor a forráspont közelébe ér, levesszük a tűzről és ki is kapcsolhatjuk a hőforrást.
- A felmelegedett tejet ráöntjük a csokidarabokra – fontos, hogy az egészet ellepje! – és 2-3 percig letakarva hagyjuk állni.
- Ha letlet az idő, kanállal átkeverjük és félretesszük hűlni. Nem szabad türelmetlennek lenni, mert ha melegen találkozik az olvasztott csoki a tejszínnel, minden korábbi munkánk odalesz!
- Amikor az olvasztott csoki kellően lehűlt, kemény habbá verjük a tejszínt és több részletben óvatosan a csokihoz keverjük. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze: mindig lentről felfelé keverjük az alapanyagokat!
- Ha sikerült szépen összedolgozni, poharakba kanalazzuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt málnával, áfonyával vagy más gyümölccsel díszítjük, de menta- vagy citromfű levéllel, reszelt csokival és tejszínhabbal is kicsinosíthatjuk.
Nyitókép: Getty Images