Gyerek

Egy pohárnyi boldogság: Habkönnyű csokimousse

Csak azért, mert meleg van, nem kell nemet mondani az otthon készült desszertre: ehhez a csokimoussehoz szerencsére a sütő közelébe sem kell menned!
2024. Augusztus 15.

A legegyszerűbb a rekkenő hőségben, hogy bolti fagyival rukkolj elő desszertként, ha azonban ennél többre vágysz extra erőfeszítés nélkül, ez a recept mindent vihet!

Habkönnyű csokimousse

Hozzávalók:

Egy pohárnyi boldogság: Habkönnyű csokimousse

Így készül:

  1. A csokit apróra tördeljük és egy tálba tesszük.
  2. A tejet és a cukrot elkeverjük, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük. Nem kell megvárni, hogy felforrjon, amikor a forráspont közelébe ér, levesszük a tűzről és ki is kapcsolhatjuk a hőforrást.
  3. A felmelegedett tejet ráöntjük a csokidarabokra – fontos, hogy az egészet ellepje! – és 2-3 percig letakarva hagyjuk állni.
  4. Ha letlet az idő, kanállal átkeverjük és félretesszük hűlni. Nem szabad türelmetlennek lenni, mert ha melegen találkozik az olvasztott csoki a tejszínnel, minden korábbi munkánk odalesz!
  5. Amikor az olvasztott csoki kellően lehűlt, kemény habbá verjük a tejszínt és több részletben óvatosan a csokihoz keverjük. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze: mindig lentről felfelé keverjük az alapanyagokat!
  6. Ha sikerült szépen összedolgozni, poharakba kanalazzuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt málnával, áfonyával vagy más gyümölccsel díszítjük, de menta- vagy citromfű levéllel, reszelt csokival és tejszínhabbal is kicsinosíthatjuk.

Nyitókép: Getty Images