Gyerek

Ennyi diák ment hétfőn iskolába

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt is közölte, hogy a pedagógusok "szinte valamennyien" munkába álltak.
2021. Április 20.
Emmi: a diákok háromnegyede bement hétfőn iskolába (fotó: Getty Images)

Hétfőn újraindult az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán a jelenléti oktatás. Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy az első napon az óvodákban országosan a gyerekek 60, az iskolákban 75 százalékuk jelent meg. A pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak. A tárca köszönetet mondott minden óvodai és iskolai dolgozónak a jelenléti nevelés, oktatás újraindításáért végzett “áldozatos munkájáért” – írja a hvg.hu.

Az ADOM Diákmozgalom nem reprezentatív online felmérése szerint az alsós diákok 44 százaléka maradt otthon. Több iskola is lehetőséget biztosított arra, hogy az otthon maradt tanulók online követhessék a tanórákat. Sok olyan beszámoló is érkezett azonban, ahol technikai okokból vagy felsőbb utasításra nem volt lehetőségük a pedagógusoknak online bekapcsolódási lehetőséget biztosítani a hiányzó diákoknak.

A kormány döntése értelmében március 8-tól az általános iskolák bezártak és áttértek a távoktatásra. Április 19-én állt vissza jelenléti oktatásra az alsó tagozat és nyitottak ki az óvodák. A döntés ellen több szervezet, szakszervezet is tiltakozott, egy szintén nem reprezentatív felmérés azt mutatta, hogy a tanárok döntő többsége sem szeretett volna visszamenni tanítani.

Forrás: hvg.hu