Gyerek

Így bírhatjuk rá a gyereket, hogy több zöldséget egyen

A legtöbb szülő találkozott már azzal a problémával, hogy szinte könyörögnie kellett a gyereknek, hogy még egy falatot egyen. Gyakran épp a zöldségeket hanyagolják el a kicsik, pedig a rostban gazdag étkezés az egészség egyik alapköve.
2017. Február 15.

Richard Rosenkranz dietetikus szerint a gyerekek ízlésére már a méhen belül eltöltött idő is hatással van. A Kansas State University munkatársa szerint a terhesség meghatározó időszak a gyerek ételpreferenciáira.

„A terhesség ideje alatt a magzat rengeteg információt gyűjt a külvilágról, így aztán az anyák akaratlanul is meghatározzák, hogy milyen táplálékot vesz magához a későbbiekben szívesen a gyerek” – vélekedik Rosenkranz.

Később aztán a szakember szerint még inkább fontossá válik, hogy a szülők maguk is azt egyék, ami a gyerek tányérjára kerül. „Nincs olyan, hogy a gyereknek adunk brokkolit, de mi magunk sosem eszünk olyat, hiszen így a gyerek joggal kérdezi, hogy miért is enne olyasmit, amit a szülei se fogyasztanak szívesen” – teszi hozzá Rosenkranz.

Érdemes az édesebb zöldségekkel, pl. a kukoricával és a répával kezdeni. Ügyes trükk, ha vicces formákba rendezzük őket, pl. mosolygós arc vagy állatforma lesz belőlük a tányéron. A kamaszok esetében már inkább az a fontos, hogy a zöldség jól elérhető helyen legyen.

Kapcsolódó cikkeink:

Így vedd rá, hogy megegye a zöldségeket!

Egyoldalúan eszik a gyerek – hat megoldási tipp

Forrás: Medipress