Hozzávalók:
6 normál méretű vagy 10-12 kicsi muffinhoz
– 4 tojás
– 2 evőkanál reszelt sajt
– 5 dkg levegőn szárított vagy vékonyra szeletelt házi sonka
– 1 evőkanál tejföl
– frissen őrölt bors
– kis csokor metélőhagyma(snidling)
– 4 szem koktélparadicsom
Elkészítés:
1. A tojásokat felütjük, majd villával egy mély tálban felhabosítjuk. Ehhez célszerű kissé megdönteni a tálat. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kis darabokra tépkedett sonkaszeleteket, a tejfölt, kevés őrölt borsot, és ollóval belevagdossuk a metélőhagymát. Összekeverjük.
2. Ha szilikonos a muffinforma, akkor nem kell kikenni zsiradékkal, ha hagyományos fém, akkor először kikenjük vajjal.
3. A tojásos masszát elosztjuk a muffinforma mélyedéseibe úgy, hogy félig legyen megtöltve. Mindegyikbe nyomkodunk egy-egy koktélparadicsomot (ha kicsi a muffinformánk, akkor felet).
4. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és 15 perc alatt megsütjük. Szükséges még: – muffinforma (ha lehet, mini és szilikonos)
Készíts reggelit ötletesen!
További recepteket találhatsz a szerző első könyvében:
“Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként találkozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól.”
Érdekel a könyv? Itt megrendelheted, katt!
Variációk reggelire: