Gyerek

Oroszlán csillagjegyű a gyereked? Így érthetsz szót vele!

Akinek a gyermeke július 23. és augusztus 23. között született, az igazán energikus, nagyhangú, ám kedves társat kapott az élethez.
2021. Július 19.
Fotó: Getty Images

Az Oroszlán gyerek elsődleges ismérve az energikusság, elevenség, intenzitás, szenvedély. Ő az örökmozgó, a sokat beszélő, az érdeklődő.

Mindig a középpontban van, szeret irányítani – híven az állatok királyához.

Nagyon szeret kapcsolódni: sok barátja van, igazi közösségű ember. Őt is kedvelik, hiszen mindig kitalál valamit.

Van benne egy jó adag huncutság, úgyhogy ad feladatot rendesen a felnőtteknek.

Egyébként nemcsak a saját korosztályával jön ki jól: imád segíteni a felnőtteknek, tanít másokat, de maga is szívesen kérdez. Boldogan jelentkezik feladatokra, kihívásokra. Azt nem lehet mondani, hogy bátortalan lenne – furcsa is lenne ez egy “oroszlántól”!

És ha már oroszlán… igen, van benne egy jó adag hiúság. A nevelésében épp erre lehet apellálni! Szeret példakép lenni, kivívni mások elismerését. A dicséretért sok mindenre hajlandó még akkor is, ha alapvetően lustálkodó alkat. Így aztán többnyire jó tanuló, jól teljesít az alkotásban, sportban is. Igen szorgalmas, ambiciózus, kitartó. Erős benne a versenyszellem, aminek a hátulütője az, hogy nehezen képes veszíteni.

Extrovertált típus, ezért van az, hogy sok előadóművészünk született ebben a csillagjegyben.

Harcos személyiség is, és nemcsak magáért küzd, de másokért, a közösségért is. A gyengébbeket mindig megvédi, és nem használ tisztességtelen eszközöket, ha konfliktusra kerül a sor.

Érdekes, hogy ugyanakkor érzékeny: a kritikát nem viseli túl jól. Ha a hibáiról akarunk beszélgetni vele, óvatosan fogalmazzunk, különben csak ellenállásba ütközünk.

Nagyon határozott, pontos elképzelése van a dolgokról, ezért nehéz meggyőzni. Viszont nyugodtan mehetünk utána, általában jó ötletei vannak.

Szereti a zenét, a táncot, az éneklést – később a bulizást. Kamaszkorban ezzel még lehet gondunk…

Az irányítással nincsen baj, de arra figyelnünk kell, hogy ne igázzon le másokat, ne akarjon folyton uralkodni. Különben csak körülötte forog majd a világ.

Annak a szülőnek van nehéz dolga vele, aki esetleg szintén lobbanékony természetű. Ilyenkor muszáj néha engedni az Oroszlán gyermeknek, keresni a kompromisszumot, különben rengeteg vitájuk lesz. Ami fontos: önérzetében sose sértsük meg!

Érdemes lefoglalni az energiáit: nyugodtan küldhetjük délutánonként akár többféle szakkörre, edzésre is. A lényeg, hogy sok mozgás legyen benne!

Amivel bármilyen helyzetben könnyen levehetjük a lábáról, az a játék, a bolondozás: lelkesen vesz részt mindenben, ha azt látja, hogy mi is bevonódunk. Mivel társas lény, a szemlélődő, magányos elfoglaltság nem az ő műfaja.

Kapcsolódó: Mit kell tudni a Bikákról?

Ami nehéz lehet szülőként, az az Oroszlán gyermek indulatossága, dühkitörései. Ehhez bizony türelemmel kell viszonyulnunk, mert ha mi is felcsattanunk, az csak olaj a tűzre.

Mivel eléggé énközpontú, fontos, hogy empátiára, mások megismerésére neveljük. Mutassunk neki olyan helyzeteket, amikben segíthet másoknak!

Jó foglalkozások lehetnek nekik: pénzügyes, katona, kereskedő, ékszerész, köztisztviselő, politikus.