Gyerek

Bika csillagjegyű a gyereked? Így veheted le a lábáról

Igazán könnyű kijönni azokkal a gyerekekkel, akik április 21. és május 21. között születtek.
2021. Július 09.
Fotó: Getty

A Bika jegyű gyermek egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy nagyon igényel minden pozitív gesztust a becézéstől kezdve a dicséreten át az ölelésig. Ez persze sok gyerekre igaz, de a Bikáknál ezzel bármit meg tudsz oldani.

Maguk is kedves, nyugodt emberek. Gyakran gondolják róluk, hogy befelé forduló, maguknak való személyiségek, de inkább csak arról van szó, hogy szeretik a harmóniát, a befelé figyelést. Náluk az egyedüllét nem magányt vagy szomorúságot jelent, inkább pihenést, relaxációt. Ha erre van szükségük, ne menjünk utánuk, ne kérdezgessük őket, csak hagyjuk, hogy megnyugodjanak.

A tevékenységek közül is azok a kedvenceik, amiket egyedül is lehet végezni. Valamint szeretik az aprólékos, pepecselős dolgokat, például a kézműveskedést. Ők azok, akik már kicsi korban bámulatosan rajzolnak, festenek, gyurmáznak, gyöngyöt fűznek, papírt hajtogatnak. Ennek megfelelően kreativitásuk is kiemelkedő, gyakran van művészi vénájuk.

Mivel alapvetően nyugodt természetük van, az ovistársaikkal, osztálytársaikkal nagyon jól kijönnek. A kompromisszumot keresik, nem a harcokat, nem ők lesznek azok, akik összekapnak másokkal.

Az, hogy szeretik elfoglalni magukat egyedül, nem azt jelenti, hogy teljesen elutasítják a társaságot. Szükségük van barátokra, nagyon is! Sőt, akit megkedvelnek, ahhoz a végsőkig ragaszkodnak. Ennek lehet egy hátulütője is: képesek teljesen kisajátítani valakit. Ugyanígy vannak a tárgyakkal: a számukra kedves dolgokat nem szívesen osztják meg másokkal. Emiatt aztán gondot is viselnek a környezetükre, igazán rendszeretők.

Előnye ennek, hogy hűséges természetűek, és nagyon családcentrikusak. Egyik legfontosabb érték számukra a biztonság – elvesztésének lehetősége igazán megrémíti őket. Ezért ha változások várhatók az életükben, érdemes azokat alaposan előkészíteni.

A lassúság lehetne az eposzi jelzőjük: mindent ilyen tempóban csinálnak legyen szó öltözködésről, evésről vagy játékról. A tanulásban is alaposak, ennél fogva általában eredményesek, kivéve, ha valamiben a gyorsaság is számít.

Érzékenyek hangulatokra, de hangokra, illatokra, ízekre is, ennél fogva szívesen játszanak a szabadban.

Stabil személyiségek, ugyanakkor makacsak is: mindenáron elérik, amit akarnak, ezért szüleik nincsenek mindig könnyű helyzetben. Ugyanakkor ezt kedvesen teszik a Bikák, úgyhogy nemigen lehet haragudni rájuk. Türelemre azonban szükségetek lesz.

Ami jó: egy ölelés náluk mindent megold ##8211## sokkal inkább ezzel próbálkozzunk, mint bármiféle erőltetéssel!

Ha később pályát választ, érdemes neki olyasmit javasolni, ahol állatokkal, növényekkel foglalkozhat, de neki való az összes művészeti ág is.